Ingrediente:
- 350 ml lapte batut
- 8 linguri de zahar brut de trestie
- 8 linguri de faina
- 8 linguri de ulei
- 6 mere tomnatice date prin razatoarea mare
- 3 oua
- 1 pliculet praf de copt stins in otet de mere sau zeama de lamaie
- 1 lingura de scortisoara macinata
- 1 praf de sare roz himalayana
- 1 lingura esenta de vanilie Dr.Oetker
- 1 lingura esenta de portocale Dr.Oetker
- 1 lingurita esenta de lamaie Dr.Oetker.
Mod de preparare:
Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, laptele batut, faina, praful de copt stins in otet, esentele si un praf de sare. Se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. Intr-o forma cu fund detasabil se pune jumatate din compoztia de aluat si se da la cuptor pana se incheaga putin (fiindca am o forma de silicon cu fund detasabil, nu a mai fost nevoie sa o tapetez, dar daca aveti o forma de metal antiaderent, o ungeti cu putin ulei si o tapetati cu hartie de copt). Apoi se scoate, se imprastie uniform merele pe toata suprafata, se presara o mana de zahar brut de trestie, scortisoara si deasupra se intinde compozitia de aluat ramasa. Se lasa la cuptor pentru 30 de minute pana incepe sa prinda putina culoare. Se serveste rece, ornata cu putin de zahar pudra. Este cea mai buna reteta de prajitura cu mere cu o aroma imbietoare de scortisoara si alte arome subtile care le descoperi bucata cu bucata. Ce poate fi mai bun decat ceva dulce, usor de facut, usor si pentru stomacul mancacios. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu