Salata de surimi aromata cu muslitos - o delicatesa!
Ingrediente:
- 200 g surimi (ne/congelat )
- 250 g muslitos (eu am gasit la kaufand )
- 1 ou fiert
- 2 catei de usturoi pisat
- jumatate de legatura de patrunjel
- jumatate de legatura de marar ( sau 1 lingura de marar uscat)
- 4 felii de cascaval Edam (de la Vian)
- 3 linguri de smantana 12 % grasime
- 3 linguri de iaurt 2-3 % grasime
- condimente uscate: piper, oregano, tarhon, busuioc si rozmarin.
- optional: sare (eu n-am folosit deloc, nu mi s-a parut necesar), 1 lingurita zeama de lamaie.
Mod de preparare: Se amesteca usturoiul pisat cu condimentele uscate, oul fiert, cascavalul si surimi (se serveste asa cum este, daca este congelat, se dezgheata si se serveste la fel nefiert, neprajit, cine vrea il poate praji sau fierbe numai ca-i mai ia din gust) taiat cubulete, verdeata tocata marunt dupa care se adauga smantana si iaurtul. Se amesteca bine si la final se pune si zeama de lamaie dupa gust. Se incinge o tigaie cu ulei si se pune muslitos( picioruse de crab in pesmet) la prajit pana devin aurii. Muslitos se serveste alaturi de sosul de surimi cu paine prajita sau felii crocante cu secara de la Stilla. Un pranz usor, aromat si ca desert ar merge 1 felie de paine prajita cu unt si dulceata de prune sau capsuni. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu