Reteta Paste cu fructe de mare si sos rosu
Ingrediente:
- 150 g farfalle
- 150 ml pasta de rosii
- 100 g creveti
- 100 ml de vin alb
- 100 ml ulei de masline
- 100 g de mozzarella
- 7 catei de usturoi
- 6 rosii cherry
- 5 fileuri de calamar
- 2 cepe
- 1 caracatita proaspata (in jur de 300 g)
- 1 lingura de unt
- 1 ardel gras
- 1 foaie de dafin
- jumatate de morcov
- zeama de la o jumatate de lamaie
- condimente uscate: turmeric, piper alb, tarhon, oregano, ienibahar, maghiran, busuioc.
Ingrediente:
- 150 g farfalle
- 150 ml pasta de rosii
- 100 g creveti
- 100 ml de vin alb
- 100 ml ulei de masline
- 100 g de mozzarella
- 7 catei de usturoi
- 6 rosii cherry
- 5 fileuri de calamar
- 2 cepe
- 1 caracatita proaspata (in jur de 300 g)
- 1 lingura de unt
- 1 ardel gras
- 1 foaie de dafin
- jumatate de morcov
- zeama de la o jumatate de lamaie
- condimente uscate: turmeric, piper alb, tarhon, oregano, ienibahar, maghiran, busuioc.
Mod de preparare:
Mai intai se curata caracatita si aici aveti un tutorial cum sa o faceti: http://www.youtube.com/watch?v=1kIRuXfMDkc&feature=related (in realitate nu se face chiar asa de multa mizerie;)). Depinde si ce fel de caracatita cumparati, daca este una mai mica se curata usor si fara prea multa mizerie. La mine a fost prima experienta in ceea ce priveste curatatul caracatitei dar puteti gasi si gata curatate, eu nu am gasit asa ca a trebuit sa o curat eu si mi-a iesit :D. Dupa ce se curata se portioneaza tentaculele una cate una, se portioneaza capul caracatitei in jumatate si apoi se cresteaza . Se pune la fiert in apa cu sare timp de 20 de minute. Dupa fierbere bucatile de caracatita se strang deci o sa va ramana putin din ea. Peste fileurile de calamar se pun 2 linguri de ulei de masline, se pipereaza si se lasa timp de 10 minute dupa care se face pe gratar pe ambele parti. Se fierb pastele in apa cu sare 8 minute.Se pregatesc legumele pentru sos: se taie ceapa si ardelul julien, se taie usturoiul cubulete iar morcovul si mozzarella se dau prin razatoarea mare. Se pune untul intr-o tigaie, apoi restul de ulei de masline, cand se incinge se pune ceapa si se lasa 2 minute sa se caleasca dupa care se pune morcovul, ardelul, crevetii, bucatile de caracatita, usturoiul si 150 ml de apa si se lasa 10 minute dupa care se pune vinul alb, pasta de rosii, calamarul, dafinul, condimentele uscate, rosiile cherry si la final zeama de lamaie. Se lasa 4 minute dupa care se da deoparte si se pune mozzarella. Pastele se amesteca impreuna cu sosul de fructe de mare si se pot servi dupa 15 minute cand s-au imbinat toate aromele. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu