Pui marinat in mirodenii si smantana cu garnitura de legume

Pui marinat in mirodenii si smantana cu garnitura de legume
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
Pentru marinata:
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de smantana 12 % grasime
- 2 linguri ulei de masline

- 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
-  zeama de la jumatate de lamaie
- condimente uscate: maghiran, busuioc, piper alb, ienibahar, scortisoara, tarhon, oregano, nucsoara.
Pentru garnitura:
- 450 g mix de legume congelate
- 100 ml lapte
- 7 rosii cherry
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa 
- 1 mana de cascaval rucar (eu am folosit de la Dorna)
- 1 ou
- 1 lingura de Quinoa organic (se gaseste la plafar la pretul de 22 lei 500 g).

        Mod de preparare:
Se feliaza pieptul de pui, si se bate putin cu ciocanelul pentru carne. Se amesteca toate ingredientele pentru marinata incepand cu cele lichide, la sfarsit punand pe cele uscate, se amesteca snitelele de pui cu marinata iar daca nu aveti mult timp la dispozitie le puteti lasa in jur de 1 ora dar in mod normal se lasa de seara pana a2a zi. Se unge o tigaie antiaderenta cu putin unt, se pun snitele de pui marinate si se dau in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute, verificand din cand in cand. Intre timp se prepara garnitura de legume: se unge o tigaie antiaderenta cu putin unt, se pun legumele congelate, ceapa, 150 ml de apa si se  lasa la inabusit 7 minute. Dupa care se pun rosiile cherry, se mai lasa 2 minute apoi se pune amestecul de ou batut cu lapte, cascaval si quinoa .  Se lasa 3 minute apoi se da deoparte si se serveste impreuna cu pieptul de pui aromat. Pieptul de pui se poate servi si cu varza murata in loc de garnitura de legume. Pofta buna!

Comentarii