Reteta Burger de pui cu mirodenii, branza topita si iaurt
Este una din cele mai bune si sanatoase variante de burger...Ieri voiam ceva nou si nu stiam ce sa fac cu pieptul de pui. Initial voiam sa fac burger din pulpa de vitel dar planurile s-au schimbat cand am vazut ca am mai mult piept de pui si uitandu-ma prin frigider si prin dulapul cu mirodenii asa s-a nascut acest burger foarte aromat, gustos si inca un plus ar fi ca se face foarte rapid si nu se prajeste in ulei. Desi nu ma asteptam i-a placut chiar si celui mai pretentios membru al familiei mele care mananca multa carne de porc: tatal meu...
Ingrediente:
- 400 g piept de pui
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri de iaurt
- 2 cuburi de branza topita (eu am folosit branza topita LaVachequirit, este preferata mea si mi se pare una dintre cele mai bune, imi aduce aminte de cea care o mancam in copilarie si imi place sa o mananc simpla sau cu saleuri de cascaval de la K-classic)
- 1 ou
- 1 lingura de faina de orez
- 1 lingura de faina de in (ambele tipuri de faina se gasesc la plafar)
- jumatate de legatura de patrunjel proaspat sau o lingura de patrunjel uscat
- jumatate de ceapa
- jumatate de ardel capia verde sau rosu
- condimente uscate: un varf de sare de mare, piper, oregano, tarhon, ienibahar, busuioc.
- pentru servire: paine de secara prajita, chifle din faina integrala de secara sau grau, mustar, mozzarella si rosii cherry.
Este una din cele mai bune si sanatoase variante de burger...Ieri voiam ceva nou si nu stiam ce sa fac cu pieptul de pui. Initial voiam sa fac burger din pulpa de vitel dar planurile s-au schimbat cand am vazut ca am mai mult piept de pui si uitandu-ma prin frigider si prin dulapul cu mirodenii asa s-a nascut acest burger foarte aromat, gustos si inca un plus ar fi ca se face foarte rapid si nu se prajeste in ulei. Desi nu ma asteptam i-a placut chiar si celui mai pretentios membru al familiei mele care mananca multa carne de porc: tatal meu...
Ingrediente:
- 400 g piept de pui
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri de iaurt
- 2 cuburi de branza topita (eu am folosit branza topita LaVachequirit, este preferata mea si mi se pare una dintre cele mai bune, imi aduce aminte de cea care o mancam in copilarie si imi place sa o mananc simpla sau cu saleuri de cascaval de la K-classic)
- 1 ou
- 1 lingura de faina de orez
- 1 lingura de faina de in (ambele tipuri de faina se gasesc la plafar)
- jumatate de legatura de patrunjel proaspat sau o lingura de patrunjel uscat
- jumatate de ceapa
- jumatate de ardel capia verde sau rosu
- condimente uscate: un varf de sare de mare, piper, oregano, tarhon, ienibahar, busuioc.
- pentru servire: paine de secara prajita, chifle din faina integrala de secara sau grau, mustar, mozzarella si rosii cherry.
Mod de preparare:
Se da prin masina de tocat carnea pieptul de pui, ardelul si ceapa. Se chiseaza usturoiul, se toaca marunt patrunjelul, se paseaza branza topita apoi se amesteca toate acestea adaugand apoi iaurtul, faina de orez, faina de in, oul batut putin si condimentele uscate. Burgerii se fac ori pe grilul de la cuptor, ori pe o tigaie gril antiaderenta dar eu i-am facut intr-o tigaie de clatite antiaderenta unsa cu putin unt. Se pun in tigaie cu lingura ( compozitia fiind moale se lipeste de maini si mie nu imi place:D) apoi se preseaza putin pana capata o forma cat de cat rotunda, se introc rapid pe ambele parti si gata...Eu i-am mancat dupa ce s-au racit putin cu paine prajita, mustar, mozzarella si rosii cherry dar se poate si altfel dupa preferinte...Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu