Reteta Budinca de gris cu dulceata de fructe de padure
Ingrediente:
Pentru budinca:
- 1 l lapte
- 250 g gris
- 3 linguri de zahar brut de trestie
- 2 oua
- 1 pastaie de vanilie
- 1 varf de cutit de sare.
Pentru dulceata de fructe de padure:
- 250 g de fructe de padure amestec proaspete sau congelate
- 100 ml de apa
- 2 linguri de zahar brut de trestie
- 1 lingurita de coaja de portocala (optional)
- 1 lingura de miere de albine de tei
- 1 pliculet de zahar vanilat bourbon.
Mod de preparare:
Ingrediente:
Pentru budinca:
- 1 l lapte
- 250 g gris
- 3 linguri de zahar brut de trestie
- 2 oua
- 1 pastaie de vanilie
- 1 varf de cutit de sare.
Pentru dulceata de fructe de padure:
- 250 g de fructe de padure amestec proaspete sau congelate
- 100 ml de apa
- 2 linguri de zahar brut de trestie
- 1 lingurita de coaja de portocala (optional)
- 1 lingura de miere de albine de tei
- 1 pliculet de zahar vanilat bourbon.
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul brut de trestie, pastaia de vanilie se presare si putina sare.
Cand incepe sa fiarba se scoate pastaia de vanilie, se pune grisul in ploaie si se amesteca
incontinuu sa nu se faca cocoloase si sa nu se prinda de oala. Se mai
lasa 5 minute, timp in care se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se adauga in compozitie, albusurile se bat spuma cu
zaharul vanilat bourbon si se adauga dupa ce au trecut cele 5 minute amestecand
usor 1 minut dupa care se da deoparte.
Se pune intr-o cratita fructele de padure, apa,
zaharul brut de trestie, coaja de portocala si cand incepe sa fiarba se pune zaharul bourbon, mierea si se lasa totul la foc mic pana mai scade cam
timp de 20 de minute pana capata consistenta. Se pune budinca in forme individuale in functie de cate persoane sunt, deasupra se pune dulceata de fructe de padure si se lasa la frigider pana la servire. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu