Reteta Somon cu sos de ardei iute si masline
Ingrediente:
- 500 g file de somon proaspat
- 200 ml vin rosu demisec (desi de obicei la peste se foloseste vin alb eu am facut exceptie de data aceasta)
- 100 g pasta de rosii
- 100 ml de apa calda
- 100 g masline kalamata sau negre
- 8 catei de usturoi
- 2 cepe rosii
- 2 ardei rosu
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de chili uscat maruntit
- jumatate de lingurita de sare roz himalayana
- condimente uscate: oregano, rozmarin, piper, lemongrass, ghimbir
- faina de orez.
Mod de preparare:
Pentru inceput se pregatesc legumele: se taie cubulete ceapa, ardeii si usturoiul iar maslinele se taie feliute pe lungime iar fileul de somon se portioneaza si se prosoara cu putina sare (s-a nimerit sa fie un file destul de mare de aceea l-am portionat). Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta, se dau bucatile de somon prina faina de orez dupa care se preajesc rapid, cu capac, pe ambele parti (cam 3 minute pe o parte cat sa se patrunda). Dupa ce s-au scos bucatile de somon se pune ceapa la calit timp de 2 minute cu capac apoi se stinge cu apa calda, se adauga vinul rosu si ardeiul rosu si se mai lasa sa fiarba 6 minute. Dupa ce au trecut cele 6 minute se adauga maslinele, usturoiul, pasta de rosii, chili maruntit si condimentele uscate. Se mai lasa sa fiarba 4 minute dupa care se adauga zeama de lamaie si smantana. Se mai lasa pe foc 2 minute apoi se da deoparte. Sosul putin picant se serveste alaturi de bucatile de somon. Acest preparat se serveste si este bun atat cald cat si rece. Se prepara rapid, si este o combinatie senzationala de gusturi. Nu am reusit sa fac poze exceptionale pentru ca nu mai puteam rezistam sa nu infulec tot, dar garantez pentru un gust unic. Poate fi preparat la o ocazie speciala sau ori de cate ori doriti sa va rasfatati cu ceva bun si putin picant. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu