Ingrediente:
- 250 g pipote de pui (inimi+ranze)
- 100 g piept de pui
- 50 g ciuperci uscate mixt (de la Kaufland)
- 7 catei de usturoi
- 6 ficatei de pui
- 3 oua fierte
- 3 linguri de unt
- 2 oua
- 2 cepe
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingurita boabe de ienupar
- condimente uscate: sare roz himalayana, piper, cimbrisor, busuioc.
Pentru sosul de vin:
- 150 ml smantana
- 100 ml suc de rosii
- 100 ml vin rosu demidulce
- 1 ou.
Pentru clatite (6 clatite mari):
- 250 ml lapte
- 4 oua
- 4 linguri de faina
- un praf de sare
- 1 lingura de unt.
Mod de preparare:
Se pun la fiert pipotele, ficateii si pieptul de pui in apa cu sare si boabe de ienupar (se indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata la inceputul fierberii). Intre timp se dau intr-un clocot ciupercile uscate, apoi se lasa in apa rece timp de 35 de minute. In blender se maruntesc bine ficateii, pieptul de pui si pipotele la care se adauga si un polonic din zeama in care au fiert, apoi se marunteste ceapa cu usturoiul, ciupercile scurse de zeama si ouale fierte. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele maruntite, se adauga condimentele uscate, verdeata tocata si cele doua oua batute bine. Se lasa compozitia sa se aseze, si se fac clatitele: se bat ouale, se adauga un praf de sare, se adauga faina si laptele putin cate putin. Se unge cu unt tigaia de clatite si se fac pe rand pe ambele parti. Se unge cu unt un vas termorezistent, se asterne un strat de doua clatite, un strat de umplutura, se aseaza inca un strat de doua clatite, un strat de umplutura se acopera cu un strat de doua clatite si se toarna uniform sosul de vin (se bate oul spuma, se adauga smantana, vinul si sucul de rosii - arata ca o crema roz de prajitura;))). Se baga vasul in cuptorul preincalzit si se lasa pana se incheaga sosul si prinde putina culoare. Cand este gata, se lasa putin la racit dupa care se portioneaza si se serveste cu rosii sau gogosari/conopida la otet. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu