- 170 g sardine in sos tomat
- 120 g cas de vaca proaspat
- 50 g baby spanac
- 5 oua
- 3 linguri de faina
- 2 cepe
- 1 lingura ulei de masline
- 1 mana de hamsii sarate (daca nu va plac puteti inlocui cu o conserva de ton in suc propriu)
- 1 legatura de patrunjel
- jumatate de ardei rosu
- condimente uscate: piper si usturoi granulat.
Pentru sosul de mustar:
- 1 ou
- 1 lingura de smantana 20% grasime
Se taie ceapa, ardeiul si hamsiile cubulete si se amesteca intr-un bol impreuna cu ouale batute bine, spanacul maruntit cu mana, casul de vaca framantat, condimentele uscate si la final se adauga patrunjelul si faina. Se amesteca bine apoi se toarna compozitia intr-o forma cu fund detasabil unsa cu ulei de masline (eu am o forma de silicon cu fund de sticla, daca aveti forma de metal atunci ungeti forma cu ulei, tapetati cu hartie de copt unsa cu ulei apoi puteti pune compozitia). Deasupra se toarna sosul imprastiat si se intinde uniform cu o pensula de silicon. Se baga in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute. Se serveste simpla sau ornata cu masline. Este un aperitiv delicios care merge perfect alturi de cateva masline si gogosari la otet. O reteta usoara pentru un sfarsit de saptamana obositor. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu