
Gulasul este o mancare extrem de delicioasa, satioasa, usor de facut si numai buna de oferit pe masa la o reuniune in familie. Timpul de gatire lung face carnea foarte frageda si aromata. Garniturile care insotesc cu succes gulasul sunt: spatzle, ciuperci sote, cartofi fierti, rumeniti in unt si presarati cu patrunjel. Desi gulasul se serveste cu spatzle eu am ales sa adaug la garnitura si ciuperci sote.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vitel (se poate folosi si carne de porc - pulpa in special)
- 100 g pasta de rosii/300 g rosii maruntite in sos
- 6 catei de usturoi
- 2 cepe mari
- 2 rosii
- 2 foi de dafin
- 2 linguri de unt
- 1 lingura si jumatate boia de ardei dulce
- 1 lingurita rasa de chili maruntit (nu pudra)
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei kapia portocaliu
- 1 legatura de patrunjel
- condimente uscate: sare roz himalayana, piper, chimen macinat, cimbru.
Pentru spatzle (un fel de taitei de casa):
- 500 g faina
- 150 g unt
- 2 oua
- 1 lingurita de praf de copt (spatzle vor fi mai moi si mai usori)
- jumatate de ceasca de lapte
Pentru ciuperci sote:
- un praf de sare
- 1 lingura de unt
- 250 g ciuperci.
Pentru servire:
- smantana
- branza Emmentaler rasa (sau Gruyere si parmezan)
- patrunjel
Mod de preparare:

Daca doriti si ciuperci sote (mie mi-a placut foarte mult si varianta asta), caliti untul intr-o tigaie antiaderenta, adaugati cipercile taiate felii, putina sare, se amesteca sa nu se lipeasca si in 6 minute sunt gata. Se adauga peste gulasul amestecat cu spatzle, putin patrunjel si parmezan ras. Pofta buna!
Update (2020): in poza de mai jos am facut gulas cu spatzle doar ca am folosit carne de porc in loc de carne de vita. A iesit la fel de delicios si cremos. Savurati cu placere! ;)
Comentarii
Trimiteți un comentariu