Chiftelute de vita indiene la cuptor

Ingrediente:
- 400 g carne de vita
- 3 linguri faina de cocos
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri drojdie de bere inactiva (in loc de oua)
- 2 linguri de marar verde
- 1 lingura de susan negru
- condimente uscate: un praf de scortisoara, ghimbir macinat, coriandru, pudra de frunze de dafin, cumin (chimion), turmeric, piper negru, sare dupa gust, cimbru.
Se toaca carnea in robot impreuna cu cateii de usturoi apoi se adauga drojdia inactiva, mararul verde, susanul, faina de cocos si condimentele. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt, se modeleaza chiftelutele dupa forma dorita apoi se aseaza in tava. Se dau in cuptorul preincalzit pana se rumenesc pe ambele parti (cand se rumenesc pe o parte se intorc si pe cealalta parte). Se servesc atat simple cu un sos iute sau alaturi de o garnitura de legume. Desi poate parea ciudata folosirea fainii de cocos sa stiti ca ii da un gust special si chiar le face sa fie mult mai savuroase decat cele traditionale. Noi le-am infulecat la o singura masa ;))...atat de bune au fost! Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu