Pizza rapida cu blat din ovaz si pepperoni

Cand este frig afara, cea mai buna metoda de incalzire este o pizza proaspata si calda, abia scoasa din cuptor.
Anul asta nu prea am simtit iarna, insa usor usor se apropie primavara - simt ca este pe aproape, sta la colt ;)). In acest anotimp avem mai multa energie, zilele incep sa devina mai lungi, in plus este anotimpul fructelor si legumelor uimitoare, de aici ne vine si inspiratia pentru retete noi. Cu gandul la primavara, m-am gandit sa impartasesc si cu voi reteta la pizza rapida cu blat din ovaz si sos de rosii. Hot & fresh!
Fie primavara, vara, toamna, iarna - pizza este intotdeauna in sezon.
Dupa ce ati mancat aceasta pizza delicioasa va veti simti plini de energie, vii si mai dornici sa incepeti activitatile de weekend. Nu ma pot gandi la o modalitate mai buna de a incepe weekendul (cel putin pentru mine ;)) ).
Pentru reteta de astazi veti avea nevoie de cateva ingrediente la indemana pentru a face o crusta de pizza cu ovaz, usoara si sanatoasa. Este o solutie delicioasa pentru a va satisface pofta de pizza in maxim 30 de minute. Este,  de asemenea, o alternativa fara gluten la aluatul tipic pentru pizza.
Sunteti gata sa faceti cea mai delicioasa pizza?
Ingrediente: 
Pentru blat:
- 150 g faina de ovaz
- 150 ml sos de rosii cu bucati de rosii maruntite
- 2 linguri cu apa
- 1 ceapa rosie
- 1 ou
- un praf de sare.
Pentru topping:
- 150 g mozzarella
- 26 felii de pepperoni sau carnati chorizo, pastrama de porc s.a...
- 8 ciuperci
- 1 ardei rosu de marime medie
- 1 fir de ceapa verde
- optional: 50 g parmezan (pentru un plus de gust).
Mod de preparare:
1. Se preincalzeste cuptorul la 200ºC. Cu ajutorul unui tel se bate oul dupa care se adauga faina de ovaz, sosul de rosii putin incalzit, apa si sarea. La final se incorporeaza ceapa rosie tocata cat mai marunt. Amestecul trebuie sa fie putin gros si usor de modelat cu lingura (trebuie sa arate ca in imagine, daca este necesar mai adaugati ovaz sau apa).
2. Se transfera compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Se modeleaza cu lingura intr-o forma rotunda de pizza sau intr-o forma dreptunghiulara. Eu am facut o tava improvizata din folie de aluminiu (daca folia este groasa, doua straturi sunt suficiente pentru a fi cat de cat rezistenta). Este foarte usor ;). Crusta trebuie sa aibe o grosime de 4 mm.
3. Deasupra blatului se aseaza un strat de felii de pepperoni, se presara jumatate din cantitatea de mozzarella, ardeiul taiat fasii, iar deasupra se pune restul de mozzarella.
4. Se coace timp de 20 minute sau pana cand capata o culoare brun - aurie.
5. Ciupercile am preferat sa le fac separat: le-am gatit intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei, timp de 3 minute pe fiecare parte.
6. Cand este gata pizza, se scoate din cuptor, se aseaza feliile de ciuperci si ceapa verde taiata marunt. Se lasa 8 minute sa se raceasca putin, dupa care se poate portiona si servi.
Cand am inceput sa o prepar nu credeam ca va avea gust asemanator cu o pizza obisnuita dar m-am inselat. Pe langa faptul ca este usor de facut este foarte hranitoare, delicioasa si aromata. Are gust de pizza doar ca blatul nu are consistenta asemanatoare cu al celui clasic. Probabil daca se face un aluat framantat din faina de ovaz, apa, drojdie, ulei si sare cu siguranta se va apropia ca si textura.
E ceva nou pentru mine si mi-a placut. Aduce putin cu farinata italieneasca.
Inainte de a infuleca pizza ma gandeam ca nu ma voi satura din patru patratele, insa la final abia puteam sa ma ridic de pe scaun :))). Foarte satioasa si sanatoasa!
Info: daca aveti o forma de pizza rotunda, puteti gati putin blatul in tigaie dupa care sa puneti toppingul si sa bagati la cuptor, fara sa mai fie nevoie de hartie de copt.
Sper ca veti iubi aceasta pizza la fel de mult ca mine!
Savurati cu placere!

Comentarii