Laptele este unul dintre alimentele necesare pentru om si de ce nu sa-l combinam si cu alte arome pentru imbunatatirea gustului si valoriii nutritive. Cum gusturile se educa nu strica a fi incercate si alte variante decat cele simple sau cu ness, cafea, cacao(care e una din preferatele mele alaturi de o felie de paine cu unt). Mai jos sunt cateva din recomandarile mele:
- Lapte cu miere si lamaie: Se amesteca 1 lingurita miere de albine cu 1-2 lingurite zeama de lamaie si 250 ml lapte. Se poate servi atat rec cat si cald.
- Lapte cu capsuni: Se amesteca 1 lingurita sirop de capsuni cu 2 capsuni pasate si 250 ml de lapte pana se omogenizeaza. Se da la rece apoi se serveste. Siropul de capsuni poate fi inlocuit cu sirop de cirese, zmeura, mure, portocale, lamaie, ananas, merisoare, coacaze si afine.
- Lapte cu miere si galbenus de ou: Acesta este bun si pentru durerile in gat/piept: Se amesteca 1 lingurita de miere cu 1 galbenus de ou, apoi se adauga laptele cald incetul cu incetul. In loc de miere se poate folosi si 1 lingurita de zahar care se amesteca spuma cu galbenusul.
- Lapte cu morcovi: Un morcov mai mijlociu se da prin razatoarea mica si se amesteca cu 125 ml de lapte si 1 varf de cutit de sare. Se da apoi la rece dupa care se poate servi.
- Lapte cu portocale: Se stoarce o portocala si se amesteca cu 4 lingurite de zahar si 250 ml de lapte pana ce se omogenizeaza. Se serveste rece. In loc de portocala se poate folosi lamaie sau grefa.
- Suc de rosii cu lapte, oua si ceapa: Se amesteca 200 ml suc de rosii cu 200 ml lapte, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita suc de ceapa sau 1 lingura de ceapa pisata, 2 galbenusuri si putina sare. Se amesteca toate bine si se serveste rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu