Bavareza cu ciocolata - "Cei mai buni medici sunt: doctorul masura, doctorul odihna si doctorul buna dispozitie."
Bavareza cu ciocolata
Ingrediente:
- 1 cana de lapte(Raraul)
- 1 cana de smantana 12% grasime
- 1 cana de zahar
- 1 ciocolata cu lapte (Poiana)
- 1 lingura de cacao
- 1 pliculet de zahar vanilat bourbon(Dr.Oetker)
- 1 pliculet de gelatina(Dr.Oetker)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 4 oua.
Mod de preparare:
Se pune laptele pe foc cu ciocolata, se amesteca timp de 4minute. Se pun apoi ouale batute cu zaharul, se amesteca cu telul pana cand incepe sa se ingroase. Intre timp se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Cand s-a ingrosat compozitia se ia de pe foc inainte sa fiarba, se pune gelatina inmuiata si se lasa la racit. Separat se amesteca intr-un bol smantana cu zaharul vanilat, esenta de vanilie si se adauga in compozitia racita. Compozitia se pune in forme si se da la congelator pentru 2ore, apoi se lasa la frigider pana la servire. Se decoreaza cu nuca de cocos, migdale macinate sau fructe(capsuni, afine sau zmeura). Cand s-a inchegat bine se rastoarna pe o farfurie si se orneaza dupa plac. Este un desert extrem de usor de facut, in 15 minute este gata. Numai ca nu se poate manca la fel de repede;)). Este un desert pentru iubitorii de ciocolata si cei cu papile gustative fine:d...Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu