Cocktail-uri si Punch-uri pentru zilele festive

    Cocktail-uri si Punch-uri pentru zilele festive
Se aproprie ziua mea si cred ca unul din aceste cocktail-uri ar fi ideale pentru invitati si va recomand si voua sa le incercati, numai sa nu se faca abuz. Este o limita in toate si e bine de respectat pentru un echilibru cat de cat spre normal.
  • Manhatattan cu lapte cald: Intr-un pahar de 250 ml se pune 1 lingurita de zahar pudra, 3 linguri de  coniac, 3 linguri de vin rosu dulce, 1 galbenus de ou si 100 ml lapte fierbinte. Se amesteca bine si se serveste cu nucsoara presarata deasupra.
  • Punch de Murfatlar: Intr-un pahar se pun 3 cuburi de gheata, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingura zahar pudra, 4 linguri de coniac, 120 ml vin Murfatlar alb. Se amesteca bine toate ingredientele si se orneaza cu 2 felii de portocale.


  •  Punch de vin rosu: Intr-un pahar se pun 3 cuburi de gheata, 1 lingura zahar pudra, 1 lingurita zeama de lamaie, 2 linguri sirop de zmeura si 100 ml vin rosu. Se amesteca bine si se orneaza cu 2 felii de portocale.
  • Punch de Revelion: Intr-un vas se face un ceai din ceai negru, scortisoara si cuisoare apoi se pune peste 1 l de vin rosu, 300 g zahar, 4 lingurite zeama de lamaie, jumatate de litru de rom. Se lasa sa fiarba putin apoi se strecoara si se serveste alaturi de cateva felii de lamaie.
  • Punch de piersici: Intr-un pahar se pun 3 cuburi de gheata, jumatate de pahar suc natural de piersici, 1 cescuta lichior de piersici, 4 linguri de rom alb si 1 cescuta de suc de grefa roz.
  • Cocktail 1: Se pun intr-un pahar 3 cuburi de gheata, jumatate de pahar de campari, 4 linguri de vodca si 2 linguri sirop de capsuni.
  • Cocktail 2: Se piseaza 1 pumn de zmeura cu suc de portocale, se amesteca cu 1 pahar de vin alb si se decoreaza cu zmeura si menta.
  • Punch de sampanie: Intr-un pahar se pun 3cuburi de gheata, 2 lingurite zeama de lamaie 1 lingura sirop de ananas si 200 ml sampanie. Se orneaza cu 1 felie de lamaie.
  • Punch de gin: Se pun 3 cuburi de gheata, 1 lingurita zahar pudra, 2 lingurite zeama de lamaie si 50 ml de gin. Se amesteca bine si se pune si putina apa minerala cat sa completeze paharul. Si se orneaza cu o rondea de lamaie. Se poate inlocui ginul si cu rom, vodca si visinata.
  • Punch de cirese: Se pun intr-un pahar 3 cuburi de gheata, 50 ml rachiu de cirese sau lichior de cirese, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingurita sirop de cirese si se completeaza cu apa minerala.
  • Fizz cu frisca: Intr-un pahar de 250 ml se pun 3 cuburi de gheata, 1 lingurita de zahar pudra, 1 lingurita zeama de lamaie, 50 ml gin, 50 ml frisca si se completeaza restul cu apa minerala si se decoreaza cu ciocolata rasa.

Comentarii