Negresa de POST - Negresa senzationala cu glazura alba si neagra

Negresa senzationala cu glazura alba si neagra face parte din categoria prajiturilor mele bune, ieftine si usor de facut.
Ingrediente:
- 200 g faina de grau
- 200 ml ulei
- 250 ml apa minerala
- 400 g faina integrala de ovaz
- 3 linguri de cacao
- 2 linguri esenta de rom
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- sare.
Pentru glazura de cacao:
- 1 sfert de margarina (daca nu doriti sa fie de post inlocuiti cu unt)
- 3 linguri de cacao
- 4 linguri de apa
- 8 linguri de zahar.

Pentru glazura alba:
- 150 g unt
- 2 ciocolate albe
- optional 1 lingura de smantana 12% grasime,2 linguri de lapte praf si 2 lingurite de vanilie.

Pentru decor:- nuca de cocos.
Mod de preparare:
Se amesteca faina de grau cu cea de ovaz, zaharul, praful de copt, cacao, putina sare apoi se pune incetul cu incetul amestecand continuu apa minerala, uleiul si la urma esentele de rom si vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune compozitia in tava si se da la cuptor pentru 40 de minute. Intre timp se face glazura de cacao: Se pune intr-o cratita apa, zaharul, margarina si apoi cacao se mesteca si se lasa pana se omogenizeaza apoi se lasa la racit sa se ingroase putin. Glazura alba: Un bol se pune pe baie de aburi, se pune un
tul sa se topeasca, peste unt se pune si ciocolata si se lasa pana se topeste si se amesteca pana se omogenizeaza si daca se vrea se pot pune si 1lingura de smantana, 2 linguri de lapte praf si 2 lingurite esenta de vanilie pentru o aroma si mai intensa. Dupa ce se scoate prajitura din cuptor se lasa la racit, se taie cubulete sau orice alta forma si se dau ori prin glazura de cacao apoi prin cocos si presurata putina cacao pentru varianta de post ori prin glazura alba apoi prin cocos.
RECOMANDARE: Alte creme numai bune pentru negreasa ar fi: 1.Crema de ciocolata:  1 ceasca de smantana, 2 linguri de vodca, 2 linguri de zahar de trestie, brun sau simplu si 1 ciocolata neagra. Se pun pe foc si se lasa pana se topesc si se omogenizeaza. 2.Crema de branza: 2 linguri lichior de mango sau piersici, cu 1 pachetel de crema de branza, 1 ceasca smantana lichida, 50 g zahar vanilat. Se amesteca toate si se pune peste negreasa mai intai crema de ciocolata si deasupra ei se pune crema de branza. Se poate decora cu fructe.

Comentarii

Negresa a spus…
Este o reteta excelenta, una din prajiturile mele preferate pe care am incercat-o si mi-a iesit foarte bine !
Desisalva a spus…
Buna Negresa! Ma bucur ca ti-a placut prajitura sper sa mai incerci si alte retete;)...pentru eventuale nelamuriri la unele retete ma poti contacta...o seara placuta!