Oua benedict pe "un pat" pufos cu garnitura de rosii si salam
Ingrediente:
Pentru "patul pufos":
- 2 linguri de malai
- 2 oua
- 2 cani cu lapte batut
- 1 sfert de pachet de unt
- jumatate de ceapa alba sau 3 fire de ceapa verde
- 1 cana jumate de faina de grau
- jumatate de cana de faina integrala de ovaz (dar in loc de jumatate de faina integrala se poate pune tot faina de grau)
- 1 lingurita de sare, piper
- condimente uscate: chilli, oregano, patrunjel, marar, cimbru, rozmarin, tarhon, busuioc.
Pentru garnitura:
- 3 rosii
- 1 lingura de ulei
- sare, piper
- 3 felii de salam de porc sau bacon, sunca, prosciutto.
Pentru oua:
- 3 oua
- 1 lingura de otet
- sare.
Mod de preparare Ingrediente:
Pentru "patul pufos":
- 2 linguri de malai
- 2 oua
- 2 cani cu lapte batut
- 1 sfert de pachet de unt
- jumatate de ceapa alba sau 3 fire de ceapa verde
- 1 cana jumate de faina de grau
- jumatate de cana de faina integrala de ovaz (dar in loc de jumatate de faina integrala se poate pune tot faina de grau)
- 1 lingurita de sare, piper
- condimente uscate: chilli, oregano, patrunjel, marar, cimbru, rozmarin, tarhon, busuioc.
Pentru garnitura:
- 3 rosii
- 1 lingura de ulei
- sare, piper
- 3 felii de salam de porc sau bacon, sunca, prosciutto.
Pentru oua:
- 3 oua
- 1 lingura de otet
- sare.
Patul pufos: Se amesteca faina de grau, de ovaz, malaiul, sarea, piperul, ceapa taiata marunt cu ouale batute bine, laptele batut se incorporeaza putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase, apoi se adauga untul topit si condimentele uscate, se amesteca pana se omogenizeaza. Se tapeteaza o tava mai mare cu ulei si faina, se rastoarna compozitia si se lasa la cuptor intre 30-35 minute. Chiar daca este putin moale in interior nu-i nimic asa trebuie sa fie. Daca nu aveti o tava mai mare dreptunghiulara coaceti compozitia intr-o tava mai mica in 2 ture.
Garnitura: Se taie rosiile cubulete mici, se pune 1 lingura de ulei, un praf de sare, piper si se da la rece. Sau in loc de rosii puteti pune rosii cherry galbene si rosii, pasate si amestecate cu ulei, sare si piper ca o pasta.
Ouale benedict: Se umple o cratita pe jumatate cu apa si cand incepe sa se incalzeasca se pune sarea si otetul. Cand incepe sa clocoteasca se face un vartej cu lingura dupa care se pune oul in vartej, si pe langa el se invarte cu lingura pentru a mentine vartejul, se lasa 2minute si se ia cu o spatula cu gauri ca sa se scurga apa. La fel se procedeaza si cu celelalte oua. Apoi se prajeste salamul sau baconul, sunca, prosciutto.
Daca "patul pufos" are fundul putin innegrit se indeparteaza negreala. Se taie blatul in dreptunghiuri si se serveste cu ou, salam si garnitura de rosii. Pofta buna! O mancare usoara, sanatoasa si buna de vara.
RECOMANDARE: Ouale sunt excelente daca in loc de apa se fac in lapte cu putina sare. Si ca oul benedict sa va iasa perfec si sa nu se imprastie ar fi bine ca sa-l faceti intr-o cana de inox mai mica.
Comentarii
Trimiteți un comentariu