Prajitura cu branza si cacao
Ingrediente:
Pentru compozitia maro:
- 250 g margarina (pachet)
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- 4 oua
- 1plic praf de copt
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linguri de cacao.
Pentru umplutura de branza:
- 500 g branza dulce
- 300 g zahar
- 200 g smantana
- 200 g margarina (pachet)
- 150 g faina
- 50 g stafide aurii
- 4 oua
- jumatate de sticluta / fiola esenta de rom
- jumatate de sticluta / fiola esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Ingrediente:
Pentru compozitia maro:
- 250 g margarina (pachet)
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- 4 oua
- 1plic praf de copt
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linguri de cacao.
Pentru umplutura de branza:
- 500 g branza dulce
- 300 g zahar
- 200 g smantana
- 200 g margarina (pachet)
- 150 g faina
- 50 g stafide aurii
- 4 oua
- jumatate de sticluta / fiola esenta de rom
- jumatate de sticluta / fiola esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Pentru compozitia maro: se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca spuma 200 g de margarina cu zaharul.
Se adauga treptat galbenusurile, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute, cacao si faina si se amesteca toate. Separat pentru umplutura de branza se amesteca branza dulce cu margarina, smantana, zaharul, faina si ouale, esentele de rom si vanilie pana se omogenizeaza. Se unge o tava cu 50 g de margarina si tapetata cu faina, si se toarna jumatate din compozitia maro, apoi umplutura de branza toata si deasupra se pune restul de compozitie maro, se netezeste cu un cutit si se da la cuptor timp de 40 de minute. Inainte de a o lua verifici cu un cutit sa vezi daca este gata. Se taie in bucati sau felii dupa ce s-a mai racit si se serveste. Este o prajitura extrem de buna, una din cele mai bune. Usoara si sanatoasa. Pofta buna!
Comentarii
Ba se poate folosi si unt, si intradevar este mult mai sanatos decat margarina doar ca la prajituri de obicei folosesc margarina si la putine unt...
Trimiteți un comentariu