Salam de biscuiti aromat
Ingrediente:
- 500 g de biscuiti populari sau de casa
- 200 g zahar pudra
- 100 g rahat in mai multe culori (sau se poate folosi si 100 g visine din dulceata daca nu aveti rahat)
- 100 g ciocolata rasa
- 100 g alune de padure macinate (sau 100g de nuca)
- 4 linguri de cacao
- 2 sticlute esenta de rom
- 2 pliculete de ness
- 1 ceasca de lapte
- 1 pachet de margarina sau unt.
Pentru ornat: - cacao
- nuca de cocos.
Mod de preparare:
Biscuitii se dau prin razatoare sau mai simplu prin masina de tocat carnea. Se amesteca cu cacaoa, zaharul pudra, alunele maruntite, ciocolata data prin razatoare. Intre timp se topeste margarina, se dizolva si nessul in lapte, se taie rahatul si se incorporeaza pe rand in compozitia de biscuiti, la final se pune esenta de rom. Se imparte compozitia in jumatate, se da o forma de salam. Una se da prin nuca de cocos si cealalta prin cacao. Se pun in folii de plastic diferite, se ruleaza si se lasa la frigider. Un desert de-ti lasa gura apa. Pofta buna!
Ingrediente:
- 500 g de biscuiti populari sau de casa
- 200 g zahar pudra
- 100 g rahat in mai multe culori (sau se poate folosi si 100 g visine din dulceata daca nu aveti rahat)
- 100 g ciocolata rasa
- 100 g alune de padure macinate (sau 100g de nuca)
- 4 linguri de cacao
- 2 sticlute esenta de rom
- 2 pliculete de ness
- 1 ceasca de lapte
- 1 pachet de margarina sau unt.
Pentru ornat: - cacao
- nuca de cocos.
Mod de preparare:
Biscuitii se dau prin razatoare sau mai simplu prin masina de tocat carnea. Se amesteca cu cacaoa, zaharul pudra, alunele maruntite, ciocolata data prin razatoare. Intre timp se topeste margarina, se dizolva si nessul in lapte, se taie rahatul si se incorporeaza pe rand in compozitia de biscuiti, la final se pune esenta de rom. Se imparte compozitia in jumatate, se da o forma de salam. Una se da prin nuca de cocos si cealalta prin cacao. Se pun in folii de plastic diferite, se ruleaza si se lasa la frigider. Un desert de-ti lasa gura apa. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu