Somon cu fenicul

Somon cu fenicul. O reteta cu somon foarte foarte buna. Probabil cel mai bun peste de gatit este somonul.
Ingrediente:
- 1 bulb de fenicul
- 2 bucati de file somon
- 30 g unt
- 30 ml vin alb
- 30 ml smantana
- piper alb macinat
- sare.
Mod de preparare:
Se curata feniculul si se taie in felii subtiri cu un cutit ascu
tit. 
Se unge cu unt o forma pentru cuptorul cu microunde sau se poate face si pe aragaz. Se pune in tava sau tigaie fileurile de somon, se pune sarea si piperul. Apoi se aranjeaza feliile de fenicul in jurul pestelui. Se toarna vinul si smantana, se acopera vasul si se tine 11-12 minute la cuptorul cu microunde la 360 grade, sau 11-12 minute cu supraveghere in tigaie, sa nu se lipeasca somonul, invartind din cand in cand tigaia. O mancare delicioasa, excelenta pentru cei care vor sa experimenteze gusturi noi pline de finete si savoare. Pofta buna!




Comentarii