Sosuri reci pentru salate: sos de rosii si busuioc, sos de iaurt, sos cocktail, sos de smantana si hrean, sos de usturoi si nuca...+ cateva idei de utilizare

Ce ar putea merge cu o salata verde si spanac? Cred ca aceste sosuri sunt perfecte bineinteles alaturi de alte ingrediente ce ar putea completa o salata buna. Sunt o multime de sosuri dar acestea sunt usoare si deloc grele...
  • Sos de rosii si busuioc: Se amesteca cu blenderul 2 rosii cu 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet din vin alb, 1 lingurita pasta de rosii si 5 frunzulite de busuioc proaspat(1 lingurita de busuioc uscat), putina sare si piper. Acest sos merge de minune cu salata verde, spanac, oua fierte, bucati de felii crocante graham si castravete.
  • Sos de iaurt: Se amesteca 1 paharel de iaurt cu 1 lingurita de curry, 1 lingurita zeama de lamaie, 6 frunzulite de menta proaspata(1 lingurita de menta uscata), un praf de tarhon, oregano uscat,putina sare si piper. Optional: marar, castravete taiat marunt si 1 lingurita de maioneza facuta in casa. Acest sos merge cu salata verde, spanac, si alune tocate.
  • Sos cocktail: Se amesteca 4 linguri de maioneza facuta in casa cu 2 linguri pasta de rosii, 1 lingura masline taiate, 1 lingura zeama de lamaie, 1lingura patrunjel tocat, 1 ceapa verde si 1 lingurita boia de ardei. Acest sos merge perfect cu salata verde, spanac si surimi.
  • Sos de smantana si hrean: Se amesteca 150 g smantana 12% grasime cu 1 lingura de hrean, 2 linguri zeama de lamaie, sare si piper. Acesta s-ar potrivi cu salata verde, spanac, putina carne de vita fiarta, 1 rosie si 1 dovlecel taiat fasii.
  • Sos de usturoi si nuca: Se amesteca 6 linguri de ulei de masline cu 1 lingura otet din vin rosu, 2 linguri de nuca macinata si 1 catel de usturoi pisat. Acest sos se pune peste 1 salata verde, spanac, 50 g branza de capra sau telemea de vaca, 3 linguri de nuca tocata, sare, piper si paine integrala prajita.

Comentarii