Reteta turtite de ton cu sos de castraveti
Ingrediente:
- 320 g ton in suc propriu din conserva
- 125 g iaurt
- 75 g pesmet (5linguri)
- 2 linguri de maioneza ( de preferat facuta in casa ca este mai buna)
- 1 ceapa verde
- 1 castravete de salata (450g)
- 1 ou
- 1 lingura de marar tocat proaspat sau uscat
- 1 lingura de ulei
- sare
- piper.
Mod de preparare:Se face mai intai salata: se da catravetele prin razatoare, se scurge putin de zeama, se amesteca cu marar si iaurt, si daca faceti maioneza (1ou crud si 1 ou fiert) albusul de la oul crud il fierbeti si il taiati impreuna cu albusul de la oul fiert si-l amestecati in salata, se sareaza si pipereaza dupa gust, si se tine la rece acoperit pana se serveste. Apoi se fac turtitele: se curata ceapa verde, se spala, se taie rondele; se scurge sucul din conserva de peste, se marunteste tonul cu o furculita si se amesteca bine intr-un vas cu pesmetul, ceapa, oul batut, maioneza si putina sare. Se formeaza apoi turtite groase de aproximativ 2 cm. Se incinge uleiul, se pun turtitele la prajit, tinandu-le 3-4 minute pe fiacare parte. Apoi se servesc impreuna cu sosul rece. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu