Chiftelute de dovlecei - ca mod de preparare sunt cele mai simple chiftele, si e bine sa profitam de dovlecei acu cat mai sunt ca apoi o sa vrem si n-o sa mai avem pana o sa apara din nou...
Ingrediente:
- 900 g dovlecei
- 200 g faina
- 2 oua
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare, piper, boia de ardei dulce
- optional: 3 catei de usturoi pisati, rozmarin,curry si ienibahar pisat.
Mod de preparare:
Se dau dovleceii prin razatoarea mare. Se presare sare, piper, boia de ardei, se adauga ouale batute putin separat, faina si verdeata tocata marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul (eu am incercat ulei de palmier ca am vazut ca o aparut si in Kaufland si demult voiam sa-l incerc pentru ca nu stropeste, nu schimba gustul alimentelor prajite, nu scoate fum, rezista mai bine la temperaturi inalte si pentru ca este ceva nou si de ce sa nu incerc:) si se ia cu lingura din compozitie si se pune in tigaie la prajit. Se servesc ca garnitura la mancaruri de legume sau simple se pot servi cu cascaval ras deasupra sau cu smantana sunt bune si usoare.
RECOMANDARE: Ati putea face un fel de musaca punand un strat de chiftea, unul de smantana, unul de chiftea, unul de usturoi pisat, unul de chiftea, unul de cascaval si la final unul de chiftea sau mai puteti face cateva straturi.Pofta buna!
Ingrediente:
- 900 g dovlecei
- 200 g faina
- 2 oua
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare, piper, boia de ardei dulce
- optional: 3 catei de usturoi pisati, rozmarin,curry si ienibahar pisat.
Mod de preparare:
Se dau dovleceii prin razatoarea mare. Se presare sare, piper, boia de ardei, se adauga ouale batute putin separat, faina si verdeata tocata marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul (eu am incercat ulei de palmier ca am vazut ca o aparut si in Kaufland si demult voiam sa-l incerc pentru ca nu stropeste, nu schimba gustul alimentelor prajite, nu scoate fum, rezista mai bine la temperaturi inalte si pentru ca este ceva nou si de ce sa nu incerc:) si se ia cu lingura din compozitie si se pune in tigaie la prajit. Se servesc ca garnitura la mancaruri de legume sau simple se pot servi cu cascaval ras deasupra sau cu smantana sunt bune si usoare.
RECOMANDARE: Ati putea face un fel de musaca punand un strat de chiftea, unul de smantana, unul de chiftea, unul de usturoi pisat, unul de chiftea, unul de cascaval si la final unul de chiftea sau mai puteti face cateva straturi.Pofta buna!
Comentarii
Mult succes in continuare!
O zi frumoasa!
Trimiteți un comentariu