Spuneti-o cum vreti, mancarica de ciuperci sau mancare de ciuperci. Ciupercile sunt favoritele mele.
Se taie ceapa julien, ardelul si morcovul in bucati mai mari. Se pune intr-o tigaie 100ml ulei de masline,se pun legumele taiate la calit 5minute, apoi se pune 500ml apa cu 1lingura de vegeta, se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se adauga ciupercile curatate, spalate, taiate in bucati mari (cozile taiate rondele), se mai fierb inca 10 minute dupa care se adauga rosiile decojite, sare, piper dupa gust, se mai lasa sa fiarba 5 minute, apoi se face un rantas din 2 linguri de faina cu putina apa, se amesteca continuu pana se leaga apoi se stinge. Se serveste cu verdeata tocata si mamaliga calda, si daca va place puneti-va in farfurie si 1lingura de smantana. Pofta buna!
Ingrediente:
- 1.2 kg ciuperci
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardel gras rosu
- 1 cutie de rosii decojite taiate
- 2 linguri de faina
- 1 legatura de marar
- 1 legatura patrunjel
- sare, piper
- 1 lingura de vegeta
- 100ml ulei de masline
- 500ml apa.
Mod de preparare:Se taie ceapa julien, ardelul si morcovul in bucati mai mari. Se pune intr-o tigaie 100ml ulei de masline,se pun legumele taiate la calit 5minute, apoi se pune 500ml apa cu 1lingura de vegeta, se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se adauga ciupercile curatate, spalate, taiate in bucati mari (cozile taiate rondele), se mai fierb inca 10 minute dupa care se adauga rosiile decojite, sare, piper dupa gust, se mai lasa sa fiarba 5 minute, apoi se face un rantas din 2 linguri de faina cu putina apa, se amesteca continuu pana se leaga apoi se stinge. Se serveste cu verdeata tocata si mamaliga calda, si daca va place puneti-va in farfurie si 1lingura de smantana. Pofta buna!
Comentarii
Tatal meu mai facea mancare pentru toata familia si ii iesea chiar mai bine decat originalul. Voi barbatii cand gatiti, intotdeauna improvizati, gatiti mai rar dar din suflet si atunci si mancarea iese buna;). Multumesc pentru apreciere!:)
Trimiteți un comentariu