Pangasius la cuptor cu legume, cascaval si smantana langa o garnitura de piure de cartofi aromat
Desi pangasiusul nu este un peste cu o aroma puternica, aceasta combinatie cu legume, smantana si cascaval scoate in evidenta aroma ascunsa al acestui peste. Si am auzit de multe ori zicandu-se ca acest peste nu este bun, ca este toxic... Dar nu este adevarat in totalitate asta, pentru ca pangasiusul este un peste mare, prin apele pe unde umbla se intoxica cu mercur dar nu este singurul peste care are acest chimical ci toti pestii mari sunt infestati cu mercur , si e bine sa nu se consume in cantitati mari. Doar pestii mici care nu au timp sa exploreze aceste ape cu mercur is buni de consumat in cantitati mai mari si chiar in fiecare zi se zice. Nu stiu ce sa cred, ca daca ar fi sa ne luam dupa toate stirile ar trebui sa nu mai mancam nimic ca toate sunt infestate cu diferite substante toxice ideea e ca atat timp cat nu ne fac rau de ce sa nu le consumam. Cand simtim ca ne fac rau atunci renuntam si gata. Pentru ca organismului daca nu i-ar fi bine ar reactiona la acel rau si noi trebuie ca atunci sa ne dam seama ce ne-o deranjat si sa luam masuri. Imi place reclama aia la Napolact, ca e bine sa consumam ce-i trudit de mana noastra, asta fac chiar oamenii de la tara dar din cand in cand am vazut ca mai mananca si ei peste pangasius, macrou si peste in conserve s.a. In fine acest peste l-am consumat des pana acum sub multe forme, de chiftele, bors, pane, cu legume la cuptor sau chiar cu o tocanita de legume, sau simplu alaturi de cartofi nature s.a. Sub orice forma am incercat sa-l prepar toate variantele au fost excelente. Cateva din variante le-am prezentat si aici pe site. Este un peste bun si accesibil tuturor.
Ingrediente:
- 1 kg de pangasius file
- 2 oua
- pesmet
- 1 punga de legume congelate la tigaie( de la Hortex mi se par mai bune, tot la Kaufland;))
- 3 linguri de ulei
- 12 rosii cherry
- 150 g smantana cu 12%grasime
- 150 g cascaval Edam sau Gouda(de la Vian).
Pentru piureul aromat:
- 12 cartofi
- 1 cana de lapte
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita de cimbru
- 2 frunze de dafin
- sare, piper
- jumatate de pachet unt de masa.
Desi pangasiusul nu este un peste cu o aroma puternica, aceasta combinatie cu legume, smantana si cascaval scoate in evidenta aroma ascunsa al acestui peste. Si am auzit de multe ori zicandu-se ca acest peste nu este bun, ca este toxic... Dar nu este adevarat in totalitate asta, pentru ca pangasiusul este un peste mare, prin apele pe unde umbla se intoxica cu mercur dar nu este singurul peste care are acest chimical ci toti pestii mari sunt infestati cu mercur , si e bine sa nu se consume in cantitati mari. Doar pestii mici care nu au timp sa exploreze aceste ape cu mercur is buni de consumat in cantitati mai mari si chiar in fiecare zi se zice. Nu stiu ce sa cred, ca daca ar fi sa ne luam dupa toate stirile ar trebui sa nu mai mancam nimic ca toate sunt infestate cu diferite substante toxice ideea e ca atat timp cat nu ne fac rau de ce sa nu le consumam. Cand simtim ca ne fac rau atunci renuntam si gata. Pentru ca organismului daca nu i-ar fi bine ar reactiona la acel rau si noi trebuie ca atunci sa ne dam seama ce ne-o deranjat si sa luam masuri. Imi place reclama aia la Napolact, ca e bine sa consumam ce-i trudit de mana noastra, asta fac chiar oamenii de la tara dar din cand in cand am vazut ca mai mananca si ei peste pangasius, macrou si peste in conserve s.a. In fine acest peste l-am consumat des pana acum sub multe forme, de chiftele, bors, pane, cu legume la cuptor sau chiar cu o tocanita de legume, sau simplu alaturi de cartofi nature s.a. Sub orice forma am incercat sa-l prepar toate variantele au fost excelente. Cateva din variante le-am prezentat si aici pe site. Este un peste bun si accesibil tuturor.
Ingrediente:
- 1 kg de pangasius file
- 2 oua
- pesmet
- 1 punga de legume congelate la tigaie( de la Hortex mi se par mai bune, tot la Kaufland;))
- 3 linguri de ulei
- 12 rosii cherry
- 150 g smantana cu 12%grasime
- 150 g cascaval Edam sau Gouda(de la Vian).
Pentru piureul aromat:
- 12 cartofi
- 1 cana de lapte
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita de cimbru
- 2 frunze de dafin
- sare, piper
- jumatate de pachet unt de masa.
Mod de preparare:
Se curata cartofii de coaja, se pun intr-o oala cu apa si putina sare si se lasa pana fierb bine.Intre timp se face pangasiusul: se bate 1 ou, se da pangasiusul prin ou apoi prin pesmet si se pune la prajit intr-o tigaie incinsa bine cu ulei, si se intoarce pe ambele parti facand o culoare aurie. Recomandare: Daca pangasiusul este inghetat se lasa de seara la dezghetat pana dimineata la temperatura camerei, si dimineata se scurge de apa se sareaza si se mai lasa la frigider 1 ora dupa care se poate gati. Apoi intr-o tigaie separat se pun 3 linguri de ulei, si cand s-a incins uleiul se pun si legumele congelate in tigaie si se lasa pana se dezagheata sise inabusa putin, vreo 5 - 6 minute. Se portioneaza pangasiusul, cam cat e necesar pentru o persoana si se aseaza in tava, deasupra lui se pun legumele inabusite fara uleiul din tigaie, apoi se pune smantana si deasupra se pun felii de cascaval pe fiecare portie sau cascaval ras. Se lasa la cuptor pentru 5 minute. Cand cartofii sunt aproape gata se face infuzia de lapte: intr-o oala se pune laptele impreuna cu usturoiul pisat, dafinul, cimbrul si se lasa sa fiarba. Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se lasa acoperit 10 minute sa se imbine aromele dupa care se strecoara. Cand cartofii sunt gata, se scot din apa, se paseaza, se pune sare si piper, se amesteca cu untul si apoi se toarna putin cate putin laptele imbibat de arome, se amesteca pana se omogenizeaza. Pe o farfurie se aseaza o portie de pangasius cu legume langa o portie din piureul aromat. O delicatesa!...Eu as preparao in fiecare zi, saptamana asta am facut-o de 2 ori, prima data am facut fix asa si cu cascaval ras gouda iar a 2a oara am incercat cu felii de cascaval edam si drept garnitura un pilaf de orez cu ceapa, morcov si verdeata. Ambele variante sunt delicioase, usoare, se fac repede si extrem de bune, "de te lingi pe degete!"de bun ce e...Pofta buna!
Se curata cartofii de coaja, se pun intr-o oala cu apa si putina sare si se lasa pana fierb bine.Intre timp se face pangasiusul: se bate 1 ou, se da pangasiusul prin ou apoi prin pesmet si se pune la prajit intr-o tigaie incinsa bine cu ulei, si se intoarce pe ambele parti facand o culoare aurie. Recomandare: Daca pangasiusul este inghetat se lasa de seara la dezghetat pana dimineata la temperatura camerei, si dimineata se scurge de apa se sareaza si se mai lasa la frigider 1 ora dupa care se poate gati. Apoi intr-o tigaie separat se pun 3 linguri de ulei, si cand s-a incins uleiul se pun si legumele congelate in tigaie si se lasa pana se dezagheata sise inabusa putin, vreo 5 - 6 minute. Se portioneaza pangasiusul, cam cat e necesar pentru o persoana si se aseaza in tava, deasupra lui se pun legumele inabusite fara uleiul din tigaie, apoi se pune smantana si deasupra se pun felii de cascaval pe fiecare portie sau cascaval ras. Se lasa la cuptor pentru 5 minute. Cand cartofii sunt aproape gata se face infuzia de lapte: intr-o oala se pune laptele impreuna cu usturoiul pisat, dafinul, cimbrul si se lasa sa fiarba. Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se lasa acoperit 10 minute sa se imbine aromele dupa care se strecoara. Cand cartofii sunt gata, se scot din apa, se paseaza, se pune sare si piper, se amesteca cu untul si apoi se toarna putin cate putin laptele imbibat de arome, se amesteca pana se omogenizeaza. Pe o farfurie se aseaza o portie de pangasius cu legume langa o portie din piureul aromat. O delicatesa!...Eu as preparao in fiecare zi, saptamana asta am facut-o de 2 ori, prima data am facut fix asa si cu cascaval ras gouda iar a 2a oara am incercat cu felii de cascaval edam si drept garnitura un pilaf de orez cu ceapa, morcov si verdeata. Ambele variante sunt delicioase, usoare, se fac repede si extrem de bune, "de te lingi pe degete!"de bun ce e...Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu