Negresa cu mere insiropata

Negresa cu mere insiropata
Ingrediente:
- 1 castron de mere date prin razatoarea mare
- 100 g faina de grau integrala
- 100 g faina de secara integrala
(daca nu aveti puteti pune 200 g faina de grau obisnuita)
- 120 g zahar
- 3 oua
- 1 lingurita praf de copt stins in otet de mere si miere sau zeama de lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita de scortisoara pudra
- 1 praf de sare.
Pentru siropul de cacao:
- 12 linguri de zahar
- 6 linguri de apa
- 3 linguri rase de cacao
- un sfert de pachet margarina.
Mod de preparare:
Se freaca spuma zaharul cu ouale apoi se pune sarea, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat, scortisoara, faina iar la final se adauga merele. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina, se toarna compozitia si se lasa la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Intre timp se face siropul: se pune pe foc intr-o cratita, apa, zaharul, margarina si la final cacaoa si se lasa sa se omogenizeze. Cand se scoate prajitura din cuptor se lasa 2 minute dupa care se taie patratele prajitura in tava(nu se scoate din tava), se toarna siropul peste ea lasandu-se apoi 10 minute sa se insiropeze bine prajitura. Apoi se scot prajiturile si se pun pe un platou. Este o prajitura excelenta, nu este inecacioasa dimpotriva are o textura cremoasa datorita siropului de cacao. Aceasta prajitura se poate face si de post in loc de oua punandu-se 1 lingurita de amidon. Pofta buna!

Comentarii

maria mihalache a spus…
Cat de bine arata si ce buna trebuie sa fie.
O seara frumoasa!
Desisalva a spus…
Nu numai ca arata bine dar este si foarte buna zic eu pentru mine.Trebuie doar s-o incerci ca sa te si convingi:)...poti manca cate vrei si nu conteaza;))...bine nici nu recomand mai multe de 6:D...Multumesc la fel si tie o seara frumoasa Maria!