Negresa cu mere insiropata
Ingrediente:
- 1 castron de mere date prin razatoarea mare
- 100 g faina de grau integrala
- 100 g faina de secara integrala
(daca nu aveti puteti pune 200 g faina de grau obisnuita)
- 120 g zahar
- 3 oua
- 1 lingurita praf de copt stins in otet de mere si miere sau zeama de lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita de scortisoara pudra
- 1 praf de sare.
Pentru siropul de cacao:
- 12 linguri de zahar
- 6 linguri de apa
- 3 linguri rase de cacao
- un sfert de pachet margarina.
Ingrediente:
- 1 castron de mere date prin razatoarea mare
- 100 g faina de grau integrala
- 100 g faina de secara integrala
(daca nu aveti puteti pune 200 g faina de grau obisnuita)
- 120 g zahar
- 3 oua
- 1 lingurita praf de copt stins in otet de mere si miere sau zeama de lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita de scortisoara pudra
- 1 praf de sare.
Pentru siropul de cacao:
- 12 linguri de zahar
- 6 linguri de apa
- 3 linguri rase de cacao
- un sfert de pachet margarina.
Mod de preparare:
Se freaca spuma zaharul cu ouale apoi se pune sarea, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat, scortisoara, faina iar la final se adauga merele. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina, se toarna compozitia si se lasa la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Intre timp se face siropul: se pune pe foc intr-o cratita, apa, zaharul, margarina si la final cacaoa si se lasa sa se omogenizeze. Cand se scoate prajitura din cuptor se lasa 2 minute dupa care se taie patratele prajitura in tava(nu se scoate din tava), se toarna siropul peste ea lasandu-se apoi 10 minute sa se insiropeze bine prajitura. Apoi se scot prajiturile si se pun pe un platou. Este o prajitura excelenta, nu este inecacioasa dimpotriva are o textura cremoasa datorita siropului de cacao. Aceasta prajitura se poate face si de post in loc de oua punandu-se 1 lingurita de amidon. Pofta buna!
Se freaca spuma zaharul cu ouale apoi se pune sarea, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat, scortisoara, faina iar la final se adauga merele. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina, se toarna compozitia si se lasa la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Intre timp se face siropul: se pune pe foc intr-o cratita, apa, zaharul, margarina si la final cacaoa si se lasa sa se omogenizeze. Cand se scoate prajitura din cuptor se lasa 2 minute dupa care se taie patratele prajitura in tava(nu se scoate din tava), se toarna siropul peste ea lasandu-se apoi 10 minute sa se insiropeze bine prajitura. Apoi se scot prajiturile si se pun pe un platou. Este o prajitura excelenta, nu este inecacioasa dimpotriva are o textura cremoasa datorita siropului de cacao. Aceasta prajitura se poate face si de post in loc de oua punandu-se 1 lingurita de amidon. Pofta buna!
Comentarii
O seara frumoasa!
Trimiteți un comentariu