Prajitura cu morcovi si nuca de cocos

Reteta Prajitura firmitura cu morcovi si nuca de cocos - o prajitura delicioasa, la viteza si cu ingrediente la indemana...
Ingrediente:
- 4 morcovi
- jumatate de nuca de cocos(procedeul prin care scoateti continutul cocosului l-am explicat in reteta cu prajitura caramel nuca de cocos) sau daca nu aveti cocos puteti pune 100 g fulgi de nuca de cocos cumparata la punga)
- 2 cani faina integrala de secara (sau obisnuita)
- 1 cana de ulei
- 1 cana zahar brut de trestie (sau obisnuit)
- 1 lingura praf de copt stins in otet sau zeama de lamaie
- 1 lingura rasatura de portocale
- 1 sticluta esenta de lamaie (5ml)
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingura esenta de portocale.
Mod de preparare:
Se bate bine zaharul cu uleiul, se pun esentele, rasatura de portocale, se adauga faina, morcovii dati prin razatoarea mica, nuca de cocos data prin razatoare si la final praful de copt stins in otet de mere. Se amesteca totul, se tapeteaza o tava cu ulei si faina. Se pune umplutura in tava si se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute. Se taie prajitura dupa ce s-a racit, se orneaza cu zahar pudra si se pune pe un platou cu servetele. Este o prajitura de post, simpla, usor de facut, putin crocanta, foarte delicioasa si usor faramicioasa. Mai mult de o zi nici nu tine pentru ca se termina foarte repede (asta se intampla la mine;))). Pofta buna!







Comentarii