Bors de cartofi cu sfecla rosie si bureti

Reteta Bors de cartofi cu sfecla rosie si bureti
Ingrediente:
- 5 cartofi
- 3 sfecle rosii mici
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi galbeni
- 2 rosii
- 2 cepe galbene
- 2 linguri de bulion
- 200 g fidea
- 80 ml ulei
- 1,5 l bors
- 1 ceapa rosie
- 1 radacina de pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de telina (200-300 g)
- 1 ardel rosu
- 1 bol de ciuperci proaspete sau bureti de vara uscati/ in saramura
- 1 legatura de fiecare de: marar, patrunjel, leustean
- 1 lingura de sare.
Mod de preparare:
Se pune pe foc o oala de aproximativ 8 litri, pe jumatate cu apa. In timp ce se incalzeste se curata cartofii, sfecla, morcovii, pastarnacul, radacina de patrunjel, telina, se taie cubulete apoi se pun legumele in oala impreuna cu vegeta, sarea si se lasa la fiert 10 minute. Dupa 10 minute se pun ardeii, ceapa, rosiile, buretii toate taiate cubulete si se mai lasa 10. Dupa 10 minute se pune borsul incalzit putin separat, bulionul, fideaua si uleiul. Se mai lasa sa fiarba 5 minute dupa care se ia de pe foc si se adauga si verdeata tocata marunt. Daca postiti se serveste simpla cu ardei iute si daca nu postiti atunci merge perfect cu smantana. Pofta buna!

Comentarii