Pangasius cu legume la cuptor cu sote de orez si salata de varza rosie


Reteta Pangasius cu legume la cuptor cu sote de orez si salata de varza rosie II
Asta a inceput sa fie printre preferatele mele preparate desi tot dulciurile detin puterea. Pangasiusul oricum e preferatul meu...Un timp nu l-am mai gasit prin magazinele de unde cumparam de obicei dar spre bucuria mea tot l-am gasit in Carrefour. Mi-a lipsit avand in vedere ca in fiecare saptamana imi fac ceva din pangasius. Aceasta reteta este asemanatoare celeilalte retete cu pangasius care am pus-o mai demult dar e mult mai delicioasa si bogata intr-o sumedenie de arome care le descoperi imbucatura cu imbucatura alaturi de sote-ul de orez si salata de varza rosie cu castraveti si e numai buna pentru sezonul rece fiind mai consistenta. Si nu e asemanatoare prin alimentele folosite ci prin modul de preparare.
Ingrediente:
- 1.600 Kg file de pangasius proaspat sau congelat
- 450 g legume pentru supa congelate de la Vita Star
- 200 g rosii maruntite in sos tomat
- 150 g cascaval Edam
- 150 g smantana cu 12% grasime
- 50 g parmezan
- 1 ou
- 2 linguri de apa rece
- pesmet
- sare
- ulei de palmier (sau obisnuit)
- ingrediente uscate: busuioc, oregano, tarhon, piper, ghimbir macinat, rozmarin, cimbru, boia de ardei dulce, curry.
Pentru garnitura de orez:
- 200 g orez
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardel rosu
- 1 legatura de patrunjel
- supa de pui sau de legume (500 ml).
Pentru salata de varza rosie:
- jumatate de varza rosie
- 5 castraveti
- dupa gust: sare, piper, otet si ulei de masline.
Mod de preparare:
Se sareaza putin fileurile de peste si se lasa 20 de minute. Apoi se bate oul bine, se pune pesmetul pe un ziar si se dau pe rand fileurile de peste prin ou, pesmet si se pun la prajit in uleiul incins. Se pun pe o hartie absorbanta si se pregatesc legumele congelate. Se pun intr-o tigaie 2 linguri de ulei obisnuit si se rastoarna legumele congelate asa cum sunt ele, se acopera cu capacul si se lasa sa se inabuse 8-10 minute. Se aseaza intr-o tava fileurile de pangasius, se pun legumele inabusite, se face un sos din: se amesteca rosiile maruntite in sos tomat cu ingredientele uscate si se dilueaza cu 2 linguri de apa rece dupa care se rastoarna peste legume. Apoi se intinde smantana uniform, cascavalul Edam dat prin razatoarea mare si la final se presare parmezanul. Se lasa la cuptor pana se topeste putin cascavalul in jur de 5 minute. Pana se face garnitura de orez mancati cateva felii de branza Brie;)) sa va potoliti foamea. Eu fac mancarea cu 1 ora inainte sa-mi fie foame, asa o servesc proaspata si calda. Garnitura de orez: Se pune supa de pui in jur de 500 ml intr-o cratita dupa care se pune ceapa, morcovul si ardelul taiate cubulete, se lasa sa fiarba cateva minute dupa care se adauga si orezul spalat bine. Dupa preferinte se poate adauga si un cub knorr de pui sau de legume. Se lasa sa fiarba bine orezul dupa care se da deoparte si se pune patrunjelul tocat marunt.
Salata de varza rosie: se taie varza cat de cat marunt, castravetii se taie in jumatati si se adauga sare, piper, ulei de masline si otet dupa gust. Pangasiusul se serveste cu soteul de orez, salata de varza rosie, cate un catel de usturoi si optional mai puteti adauga smantana sau branza brie. Pofta buna!

Comentarii

maria mihalache a spus…
Tare bine arata.
O zi minunata!
Desisalva a spus…
Multumesc...o seara placuta incontinuare si tie:)!
Pescar Hoinar a spus…
Trebuie sa fie bun, dar eu nu mai pun gura niciodata pe pangasius, dupa tot ce am citit despre el. Voi folosi cod sau mai bine salau.
Pofta buna.
Desisalva a spus…
;)))...Da este bun(si in varianta asta...si eu am citit multe dar n-am renuntat si n-o sa renunt:D) dar dintre cod si salau e mai bun salaul pentru ca e mai gustos, putine oase si daca e proaspat cu atat mai bine si mai bun:P...Multumesc la fel, o zi buna!