Ciorba de burta yammy

Reteta Ciorba de burta yammy
Cand eram mai mica nu-mi placea dar acum e printre preferatele mele si in fiecare an abia astept sa vina Craciunul sa o savurez , pentru ca la mine in familie doar de Craciun se face...
Ingrediente:
- 1,5 kg burta de vita (de preferat cruce, caci este mai moale si carnoasa)
- 1 kg de smantana
- 750 g coaste de vita sau carne de pui
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 2 oua
- 1 ardei gras
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 1 ceasca de otet
- 1 capatana de usturoi
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se pune o oala cu o capacitate de 10 litri pe jumatate cu apa si se opareste burta dupa care se clateste cu apa rece, si se taie fideluta. Se umple oala la loc cu apa pe jumatate si se pun oasele de vita impreuna cu burta la fiert aproximativ 1ora (daca vreti sa faceti cu carne de pui cum am facut eu se pune la fiert separat de burta), se adauga preferential si o lingura de vegeta de legume. Dupa ce s-au fiert, se scot coastele de vita, se curata carnea de pe oase si se taie cubulete sau se lasa intreaga. Se taie toate legumele fideluta si se pun la fiert peste burta cam 30 de minute. Intre timp se prepara un dres pentru a-i da culoare ciorbei: intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei la incins si un morcov dat prin razatoarea mica, se caleste putin apoi se pune o ceasca de apa si se mai lasa pana capata o culoare galbuie dupa care se poate strecura sau se poate pune cu totul peste ciorba impreuna cu coastele de vita, se mai lasa 5 minute apoi se pune otetul, usturoiul pisat, smantana batuta cu ouale, sare si piper dupa gust, se amesteca bine si se mai lasa 5 minute dupa care se ia de pe foc si se adauga verdeata tocata marunt. Ciorba se serveste dupa gust cu smantana, otet, mujdei de usturoi si paine prajita. Cu carne de pui, vita sau porc ciorba de burta este excelenta in toate variantele. Pofta buna!







Comentarii