Reteta Salata Boef delicioasa
Este una dintre salatele mele preferate si a fost prima mea mancare mai complicata care am facut-o de la cap la coada in clasa a8a si a iesit excelenta...dar pana sa o fac mama ma punea mereu sa fac maioneza pentru ca vedea ca-mi placea sa ma implic in bucatarie, si pot sa zic ca nu mi s-a taiat niciodata pana acum si sper sa nu se intample vreodata:). Si intr-o zi m-am hotarat sa fac o surpriza familiei de Paste...Salata boef este excelenta si foarte gustoasa dar pentru ca este o mancare mai greu de digerat merita facuta doar la ocazii speciale.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 500 g carne de pui/vita
- 500 g mazare congelata/proaspata
- 5 castraveti murati
- 4 morcovi mari
- 1 pastarnac
- sare dupa gust
- optional: cubulete de cascaval afumat, sunca de curcan.
Pentru maioneza:
- 4 galbenusuri crude
- 4 galbenusuri fierte
- 500 ml ulei (daca faceti cu mixerul)
- 3-4 linguri cu mustar
- otet pentru subtiere
- sare.
Pentru decor:
- albusurile de ou fierte
- gogosari la otet
- morcovi la otet
- maioneza
- fire de patrunjel
- masline negre.
Mod de preparare:Se curata si se spala bine toate legumele, apoi se pun la fiert impreuna dupa care se taie toate cubulete. Carnea de pui se pune la fiert separat dupa care se taie cubulete, iar mazarea se da intr-un clocot (e de preferat mazare congelata sau proaspata pentru ca cea conservata baloneaza mai mult). Maioneaza: se freaca galebenusurile crude cu cele fierte intr-un singur sens manual sau folosind mixerul, cu putin ulei si se subtiaza cu otet cand maioneza s-a mai ingrosat. De preferat ar fi cu mixerul pentru ca merge mai putin ulei. La final se pune mustar si putina sare. Se pastreaza deoparte maioneza pentru decor iar restul se amesteca cu legumele. Apoi decorati salata dupa imaginatia dvs.Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu