Reteta Burger de pui
Ingrediente:
Pentru burger:
- 4 pulpe de pui dezosate sau de curcan
- 2 cartofi
- 2 oua
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 capatana de usturoi
- 1 legatura de marar
- condimente uscate: busuioc, tarhon, patrunjel, cimbru, curry, chilli
- sare, piper.
Umplutura pentru burgeri:
- aproximativ 5-6 chifle graham cu seminte sau integrale
- ceapa tocata marunt
- castraveti murati taiati marunt
- mustar clasic
- salata verde
- rosii
- cascaval Gouda sau Edam
- pasta de rosii cu adaos de piper, busuioc, patrunjel.
Mod de preparare:
Se dau prin masina de tocat pulpele dezosate si ceapa. Se dau cartofii prin razatoarea mica si se scurg bine de zeama, usturoiul se piseaza, mararul se toaca marunt, se da morcovul prin razatoarea mica dupa care se amesteca toate ingredientele impreuna cu ouale, condimentele uscate, sare si piper dupa gust. Se formeaza burgerii si se pun la prajit in ulei de palmier (de preferat daca nu aveti atunci obisnuit). Se taie chiflele in jumatate, pe prima jumatate se pune mustar, castraveti murati, burgerul, felia de rosie si cascavalul iar pe a2a jumatate se pune pasta de rosii, ceapa, frunza de salata verde si apoi se pune peste cealalta jumatate. Este un burger usor si rapid de preparat. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu