Grasimile se impart in 2 categorii: grasimi bune si grasimi rele. Amintim de cele bune. De exemplu avocado. Fructul e cap de serie cand vine vorba de grasimile bune. Stiintific. se numesc grasimi nesaturate si se impart in mononesaturate si polinesaturate. Pe aceeasi lista, se inscriu uleiul de masline, de floarea-soarelui, de rapita, de in, unele nuci, precum si carnea grasa de peste (macrou si hering). Toatea acestea au in comun acizii grasi esentiali omega 3 si omega 6. Organismul nu stie sa produca acesti acizi grasi, asa ca hrana ramane singura sursa de provenienta. Omega 3 si omega 6 ajuta in inflamatiile osteoarticulare si in reumatismul inflamator. Atenueaza astmul si rinitele alergice, dimuneaza nivelul trigliceridelor si impiedica formarea cheagurilor de sange ce duc la instalarea trombozei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu