Reteta Prajitura cu nuca si gem de gutui
Ingrediente:
- 350 g faina
- 200 g nuci macinate
- 200g gem de gutui (reteta este si pe site)
- 100 g zahar de trestie brut (brun sau si obisnuit)
- 150 g zahar obisnuit
- 5 oua
- 1 pachet de unt
- coaja de la o lamaie.
Mod de preparare:
Se freaca spuma untul cu zaharul de trestie, apoi se pune un galbenus, coaja de lamaie si la final se adauga faina. Se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul. Se imparte aluatul in 4 parti egale din care unul se pastreaza. Se unge o tava rotunda de preferat(eu am facut intr-o tava dreptunghiulara acum si nu prea a iesit sa portionez prajitura fara sa se sfarame bezeaua), se intinde aluatul in tava si se unge cu gemul de gutui. Se freaca 4 galbenusuri cu zaharul obisnuit, apoi se adauga nuca si cele 5 albusuri batute spuma si se pune deasupra gemului. Din aluatul ramas se fac grilaje astfel incat sa puteti portiona prajitura fara a se sfarama bezeaua. Se lasa prajitura in cuptorul preincalzit pana aceasta se rumeneste. Cand este gata se scoate si se lasa la racit dupa care se portioneaza si se poate servi. Este una dintre cele mai bune prajiture de casa, este foarte satioasa, potrivit de dulce si de aceea va potoli pofta de dulce dintr-o singura bucata. Pofta buna!
P.S: Cu toate ca de data asta nu prea a iesit bine ca aspect din cauza ca am folosit o tava dreptunghiulara, la taiere s-a sfarmat putin bezeaua este o minunatie de prajitura. Cand o sa mai fac sper sa-mi rascumpar greseala si sa incerc sa nu mai stric bezeaua. Tot ce mai trebuie este sa incercati si dvs. Merita!
Comentarii
Trimiteți un comentariu