Mancarica de mazare cu pipote si piept de curcan la gratar

Reteta Mancarica de mazare cu pipote si piept de curcan la gratar
Ingrediente:
- 400 g mazare congelata
- 250 g piept de curcan
- 250 g pipote(ranza) de curcan
- 200 g rosii pasate
- 100 ml ulei
- 5 catei de usturoi
- 2 cepe
- 2 foi de dafin
- 1 ardel rosu
- 1 ardel galben
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 lingura de vegeta
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare de mare, piper.
Mod de preparare:
Se pune pe foc o oala cu 1 litru de apa, se pune uleiul, vegeta si pipotele la fiert 30 de minute. Intre timp se curata si se taie cubulete legumele(ceapa, ardeii, morcovul), doar cartoful se pastreaza intreg, iar pieptul de curcan se face pe gratar si se taie bucati mai mari. Dupa ce au fiert se pun legumele inclusiv cartoful intreg, cateii de usturoi taiati cubulete si se mai lasa sa fiarba inca 20 de minute. Dupa care se scoate cartoful, se paseaza si se pune la loc, se adauga rosiile pasate, pieptul de curcan, sare, piper si foile de dafin si se mai lasa pentru inca 5 minute pe foc dupa care se da deoparte si se pune verdeata tocata marunt. Chiar daca unii stramba de nas cand aud de pipote pentru mine mancarea cu pipote(ranza, inima) este una din preferatele mele si as manca in fiecare zi...Pofta buna!

Comentarii