Arsuri solare - tratament si metode de prevenire
Desi arsura solara atinge cel mai adesea persoanele cu tenul deschis, a caror piele produce cantitati mici din pigmentul protector melanina, ea poate afecta pe oricine se expune excesiv la razele ultraviolete ale soarelui. Prevenirea este modul de abordare cel mai bun, mai ales in cazul copiilor, caci arsurile solare grave din copilarie pot duce mai tarziu la melanoame maligne.
Metode de prevenire:
Limitati expunerea la lumina puternica a soarelui la cel mult 15 minute pe zi la inceput, marind apoi terptat timpul. Inainte de a sta la soare, ungeti-va neaparat cu o crema ecran cu spectru larg si factor de protectie 15 sau mai mult, chiar pana la 50 daca aveti tenul foarte deschis. Ungeti-va din nou o data la cateva ore si dupa ce inotati. Ca protectie suplimentara, purtati haine cu tesatura deasa si incercati sa evitati soarele puternic intre orele 10 si 15. Nu expuneti bebelusii sub 6luni la soare, atasati pe carucioare accesorii care sa tina umbra. Beti multa apa pentru a va mentine pielea hidratata. Luati zilnic antioxidanti: beta-caroten, vitaminele C, E si seleniu. Iar dupa ce stati la soare folositi o crema antioxidanta.
Tratament:
Avand in vedere ca si eu am trecut prin aceasta experienta o singura data am urmat indicatiile urmatoare si chiar au dat roade si nu in ultimul rand aveti rabdare pentru ca arsura nu se vindeca repede, aveti de asteptat, important este sa folositi un mijloc de tratament si sa-l urmati regulat daca vreti sa aveti rezultate vizibile:
- nu cojiti pielea arsa si nu spargeti basicile
- puneti pe pielea arsa comprese reci, gel de aloe vera ori lotiune cu calamina
- faceti baie sau dus rece
- folositi o crema hidratanta contra uscaciunii si cojirii
- pentru arsura medie pudrati-va cu malai
- un alt tratament eficient ar fi un preparat din iaurt si albus de ou, se unge cu acest amestec in zonele cu probleme si se lasa pana se usuca dupa care se clateste(eu l-am folosit pe acesta + ca ma ungeam si cu coaja de pepene rosu+ multe dusuri reci)
- un alt tratament la fel de eficient ar fi cel grecesc traditional pentru arsura solara care se prepara din petale de trandafir inmuiate in otet, otetul are efect racoritor, iar petalele de trandafir cicatrizeaza
- protejati pielea arsa de noi expuneri la soare
- si tratamentele homeopatice sunt bune de exemplu unguent sau tinctura de Urtica, Hypercal sau Calendula.
Pentru a avea un bronz frumos si durabil si in acelasi timp pentru a evita arsurile solare nu trebuie sa va expuneti in exces ci treptat, ca ce-i mult strica.
Comentarii
Trimiteți un comentariu