Pulpe de pui cu legume la cuptor imbatate in mirodenii

Reteta Pulpe de pui cu legume la cuptor imbatate in mirodenii
Ingrediente:
-          1,5 Kg pulpe de pui (se pot pune si aripi de pui impreuna cu pulpele)
-          300 ml vin alb demidulce
-          300 ml bere
-          250 g rosii taiate cubulete
-          100 ml rosii pasate
-          6 catei de usturoi
-          5 rosii cherry
-          5 cartofi
-          3 linguri de smantana 12% grasime
-          3 linguri ulei de masline
-          2-3 cepe
-          2-3 ardei
-          1 ceasca de apa minerala
-          sare de mare fina
-         condimente: busuioc, tarhon, oregano, chili, ghimbir macinat, nucsoara, cimbru, patrunjel, piper, boia de ardei dulce si condimente pentru pui.

Mod de preparare:
Se pune intr-un vas mai mare vinul, berea si condimente precum busuioc, tarhon, oregano, nucsoara, cimbru, patrunjel, piper, boia de ardei dulce, sare de mare si condimentele pentru pui. Se baga pulpele de pui bine spalate in acest amestec si se lasa 30-60 minute. Se aseaza apoi pulpele intr-o tava dretunghiulara cu tot cu amestecul in care au stat, deasupra se acopera cu un strat de rondele de cartofi, un strat de rondele de ceapa si ultimul strat de ardei taiati bucati mai mari, se pune apa minerala si daca mai este necesar mai puneti apa pana la nivelul ultimului strat si se baga in cuptorul preincalzit. Separat se amesteca rosiile taiate cubulete, rosiile cherry taiate cubulete, rosiile pasate, usturoiul pisat, ghimbir, cimbru, chili, piper, o lingura de boia de ardei dulce si smantana. Peste 20 de minute turnati uniform in tava acest sos si lasati totul la cuptor pana mai scade putin aproximativ 40 de minute. Pulpele sunt fragede, suculente iar sosul este delicios servit ca atare cu legume la cuptor sau chiar alaturi de un piure de cartofi. Pofta buna!

Comentarii