Retata Prajitura cu morcov si miere de albine
Ingrediente:
- 5 morcovi dati prin razatoarea mica
- 4 oua
- 2 cani de faina integrala de grau
- 3 linguri miere de albine poliflora
- 1 cana de ulei
- 1 cana de zahar brut de trestie
- 100 ml lapte degresat
- 1 lingura praf de copt stins in otet
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingura esenta de portocale
- zahar pudra vanilat
- un praf de sare.Mod de preparare:
Se bate bine zaharul cu uleiul, se adauga faina, zaharul vanilat, esentele de vanilie si portocale, mierea, sarea, ouale batute bine amestecate cu laptele, rasatura de morcovi si la final se adauga praful de copt stins. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in tava si se lasa la cuptor aproximativ 60 de minute in functie de cuptor. Este gata atunci cand se face testul cu scobitoarea si iese curata. Chiar daca mai este putin moale, se mai intareste pana se raceste. Este o prajitura consistenta, aromata, si aduce putin la gust cu prajiturele de malai. Se pudreaza prajitura in tava cu zahar pudra vanilat si se lasa la racit dupa care se taie cuburi si se poate servi. Daca nu se termina prajiturele in ziua in care ati facut-o se pastreaza bine la frigider astfel o puteti manca si peste 3 zile si tot este buna, chiar mai buna decat la inceput;)). Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu