Reteta Tort aniversar stelar
Ingrediente:
Pentru crema de capsuni:
- 250 ml iaurt
- 200 g dulceata de capsuni
- 150 ml frisca
- 50 g zahar pudra vanilat
- 1 lamaie
- 1 lingurita cu extract de vanilie
- 1 plic si jumatate de gelatina Dr.Oetker.
Pentru crema alba:
- 200 ml frisca
- 175 ml lapte condensat
- 100 ml lapte degresat
- 3 linguri de miere de salcam sau poliflora
- 1 plic de gelatina Dr.Oetker
- 1 lingurita cu extract de vanilie.
Pentru crema de ciocolata:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 2 linguri de zahar pudra vanilat
- 1 lingura extract de vanilie
- 1 pachet de unt.
Pentru insiropat si decor:
- 1 blat de tort de cacao
- 1 lingura cu esenta de portocale
- 1 lingura de zahar pudra vanilat
- glazura de ciocolata duo Dr.Oetker
- 1 punguta cu bilute argintii.
Mod de preparare:
Ingrediente:
Pentru crema de capsuni:
- 250 ml iaurt
- 200 g dulceata de capsuni
- 150 ml frisca
- 50 g zahar pudra vanilat
- 1 lamaie
- 1 lingurita cu extract de vanilie
- 1 plic si jumatate de gelatina Dr.Oetker.
Pentru crema alba:
- 200 ml frisca
- 175 ml lapte condensat
- 100 ml lapte degresat
- 3 linguri de miere de salcam sau poliflora
- 1 plic de gelatina Dr.Oetker
- 1 lingurita cu extract de vanilie.
Pentru crema de ciocolata:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 2 linguri de zahar pudra vanilat
- 1 lingura extract de vanilie
- 1 pachet de unt.
Pentru insiropat si decor:
- 1 blat de tort de cacao
- 1 lingura cu esenta de portocale
- 1 lingura de zahar pudra vanilat
- glazura de ciocolata duo Dr.Oetker
- 1 punguta cu bilute argintii.
Mod de preparare:
Avand in vedere ca este baza prima se face crema alba: Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte dupa care gelatina se topeste in 50 ml lapte cald pe baie de aburi fara a o fierbe, apoi se adauga peste amestecul de lapte condensat iar la final se pune mierea. Se bate bine frisca cu mixerul si se pune peste compozitia de lapte, se lasa crema la congelator aproximativ 30 de minute amestecand din cand in cand pana capata o consistenta. Intre timp se face crema de capsuni: Se amesteca sucul si coaja de lamaie impreuna cu zaharul pudra vanilat si cu iaurtul. Gelatina se inmoaie in apa rece si se dizolva gelatina conform instructiunilor dupa care inglobeaza in compozitia de iaurt. Se da crema la frigider pentru 20 de minute. Dupa se pune dulceata de capsuni in compozitia de iaurt iar la final se adauga frisca batuta bine cu mixerul si se da crema la congelator amestecand din cand in cand pana capata consistenta. Se insiropeaza primul blat cu amestecul de esenta de portocale si zahar pudra vanilat, se pune toata crema alba, apoi se pune al 2-lea blat deasupra dupa care se lasa la frigider pana se intareste putin si crema de capsuni. Intre timp se face crema de ciocolata: se topeste pe baie de aburi ciocolata, untul adaugand zaharul pudra si esenta de vanilie dupa care se lasa la racit pana se intareste putin. Se insiropeaza si al 2-lea blat, se intinde crema de capsuni uniform intr-un strat egal cu cel de crema alba, deasupra punem cel de al 3-lea blat care se insiropeaza si se pune crema de ciocolata. Se pune plicul de glazura duo in apa fierbinte si se lasa in apa fierbinte 5 minute pana se topeste dupa care se orneaza tortul in ce fel doriti (puteti modela glazura cu o scobitoare). Cat este glazura moale se pun si bilutele argintii. Este un tort simplu de facut chiar daca trebuie sa asteptati sa se inchege cremele, intre timp va puteti ocupa de alte lucruri si nu o sa va dea batai de cap. Merita facut, mai ales datorita combinatiei acestor creme foarte bune. Eu l-am facut de curand pentru ziua mea si a fost cea mai buna alegere. Aaa si voiam sa mai adaug ca nu l-am facut pe un platou special sau tava ci am folosit forma de plastic de la blat ca suport pentru tort care se si vede. Si o alta recomandare pentru ca sa taiati feliile de tort bine, inmuiati cutitul in apa clocotita si lasati-l cateva secunde, il sterge-ti de apa si apoi taiati. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu