Reteta Chiftele din soia si ton cu sos
Ingrediente:
Pentru chiftele:
- 100 g de soia granule
- 3 cepe rosii
- 3 linguri de faina de orez
- 2 cartofi medii
- 1 conserva de ton in suc propriu
- 1 morcov mediu
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura de otet de mere si miere
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura mica de leustean
- un praf de sare de mare
- condimente uscate: 1lingura de chimen, 2 linguri de cimbru, piper alb, piper negru, nucsoara.
Pentru sos:
- 200 ml pasta de rosii
- 100 ml ulei de masline
- 2 frunze de dafin
- 1 lingura sos de soia
- 1 ceapa rosie
- 1 morcov
- 1 ardel
- piper negru
- jumatate de avocado.
Mod de preparare:
Ingrediente:
Pentru chiftele:
- 100 g de soia granule
- 3 cepe rosii
- 3 linguri de faina de orez
- 2 cartofi medii
- 1 conserva de ton in suc propriu
- 1 morcov mediu
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura de otet de mere si miere
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura mica de leustean
- un praf de sare de mare
- condimente uscate: 1lingura de chimen, 2 linguri de cimbru, piper alb, piper negru, nucsoara.
Pentru sos:
- 200 ml pasta de rosii
- 100 ml ulei de masline
- 2 frunze de dafin
- 1 lingura sos de soia
- 1 ceapa rosie
- 1 morcov
- 1 ardel
- piper negru
- jumatate de avocado.
Mod de preparare:
Se curata cartofii, morcovul si se pun la fiert. In timp ce acestea fierb se pregatesc restul ingredientelor: se pun granulele de soia la inmuiat in apa calda, se piseaza usturoiul, se da ceapa rosie prin razatoarea mare, se scurge tonul de zeama apoi se paseaza cu furculita, si se taie verdeata. Dupa ce cartofii si morcovul s-au fiert se paseaza cu furculita si se amesteca cu celelalte ingrediente adaugandu-se condimentele uscate, sarea, otetul, faina si granulele de soia stoarse bine de apa. Se formeaza chiftelutele si se dau prin faina de grau dupa care se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc putin. Apoi se face sosul rosu: se taie ceapa si ardelul cubulete, morcovul se da prin razatoarea mare si avocado se paseaza cu furculita. Se incinge uleiul de masline intr-un tuci si se pune ceapa la calit 4 minute cu capac. Dupa care se pune morcovul ras, ardelul si se mai lasa 4 minute, apoi se stinge cu o cana de apa si se lasa sa fiarba 3 minute dupa care se pune pasta de rosii, dafinul, sosul de soia, piperul si se mai lasa 4 minute. Dupa ce au trecut cele 4 minute se pune avocado si se ia de pe foc. Chiftelele se servesc cu sosul dupa ce s-a mai racit. Aceste chiftele se pot face si fara ton in perioada postului cand nu este dezlegare la peste...Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu