Reteta Legume inabusite gratinate cu mozzarella
Ingrediente:
- 400 g legume congelate ( morcov, fasole verde, conopida, broccoli)
- 250 g mozzarella
- 100 ml smantana
- 8 rosii cherry
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa mica
- 1 ou
- jumatate de pahar de vin alb sec
- jumatate de lingurita de piper
- optional: mujdei de usturoi pentru servire.
Mod de preparare:
Ingrediente:
- 400 g legume congelate ( morcov, fasole verde, conopida, broccoli)
- 250 g mozzarella
- 100 ml smantana
- 8 rosii cherry
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa mica
- 1 ou
- jumatate de pahar de vin alb sec
- jumatate de lingurita de piper
- optional: mujdei de usturoi pentru servire.
Mod de preparare:
E bine sa faceti aceasta reteta intr-o tigaie teflonata sau eu am folosit o tigaie antiaderenta. Se pune tigaia pe foc, se unge cu unt apoi se pun legumele congelate, se lasa cu capacul acoperit timp de 2 minute dupa care se pune vinul, ceapa si se lasa sa se inabuse timp de 4 minute. Intre timp se bate oul se amesteca cu smantana, piperul si mozzarella data prin razatoare sau taiata cubulete. Dupa cele 4 minute se adauga si rosiile cherry taiate in jumatate si se mai lasa 3 minute dupa care se toarna uniform amestecul de ou, smantana si mozzarella peste legume amestecand pana se omogenizeaza si se mai lasa 2 minute cu capac dupa care se da de pe foc. Legumele gratinate se servesc caldute alaturi de un mujdei de usturoi (cum imi place mie) sau cu orice altceva va place. Este o reteta rapida si delicioasa. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu