Masa de Revelion - sfaturi

Daca nu-i masa bogata de Revelion, nu simti ca treci in Noul An. Totusi, traditia nu ne obliga sa ticsim masa festiva de Revelion cu produse pline de calorii, grasimi si zahar. Iti poti face toate poftele cu un meniu delicios si sanatos.
Majoritatea mancarurilor traditionale romanesti contin combinatii greu de digerat si le fac probleme mai ales celor care sufera de diabet, afectiuni cardiovasculare, hepatice sau biliare. Ca sa treci bine de Revelion, ai de urmat cateva reguli cand pregatesti bucatele alese:
- alege carnea salaba, de pui, peste sau curcan, iar urmele de grasime inlatura-le inainte sa te apuci de gatit;
- nu praji carnea, ci prepar-o la cuptor fara adaos de ulei - are ea insasi destula grasime in compozitie;
- foloseste condimente si ierburi aromatice precum rozmarinul, patrunjeul sau cimbrul;
- daca tii cu tot dinadinsul sa faca si sarmalele parte din meniu, nu consuma mai mult de trei, cel mult patru pe zi;
- asezoneaza intotdeauna carnea cu legume, fie ele proaspete sau gatite;
- bea cat mai multa apa si limiteaza-te la doua pahare cu alcool pe zi;
- dupa mese, consuma ananas proaspat sau kiwi - aceste fructe sunt digestive eficiente.

Comentarii