Din punctul meu de vedere este cea mai buna combinatie de drob posibila...prea delicios, prea ca la tara :). Il prefer mai mult pe acesta decat pe cel de miel...Am avut toate ingredientele la indemana si de la cea mai buna sursa: bunicii mei, de la fiecare cate ceva;))...poate la prima vedere nu pare bun dar pana nu incercati nu aveti de unde sa stiti...eu nu zic nu la noutati in bucatarie pana nu incerc sa le fac...
Ingrediente:
- maruntaie de pui (eu am folosit de cocos de data aceasta pentru ca mi-a dat bunica;)))
- maruntaie de iepure
- maruntaie de porc
- 150 g de orez fiert
- 150 g de grasime de pui sau iepure
- 9 oua crude ( 8 pentru umplutura si unul pentru uns drobul la final)
- 3 oua fierte
- 3 legaturi de ceapa verde
- 3 linguri de faina de grau
- 1 capatana de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- jumatate de lingurita de bicarbonat
- condimente uscate: sare de mare, piper, 1 plic de condimente pentru drob de la Galeo.
Pentru inceput se pun la fiert in apa cu sare maruntaiele. Dupa ce au fiert se dau prin masina de tocat iar separat se da prin masina si grasimea de pui sau iepure (eu am folosit de ambele in cantitati egale). Apoi se amesteca tocatura cu grasimea, 8 oua, ceapa verde, patrunjelul si mararul taiate marunt, usturoiul pisat, orezul iar la final se adauga faina de grau, bicarbonatul, sarea, piperul si condimentele pentru drob. Daca vi se pare umplutura prea vartoasa mai puteti pune putina grasime in plus. Se ung doua forme de chec cu grasime se pune cate un strat de 2 cm in amandoua, apoi se pun in fiecare cate 3 jumatati de ou cu fata in jos apoi se pune cel de al 2-lea strat iar la final se unge drobul cu un ou crud batut bine. Se da drobul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute la foc mediu pana se rumeneste putin iar cand bagati varful de cutit in drob si iese curat inseamna ca este gata. Se serveste pe post de aperitiv cu castraveti, rosii, ceapa verde, ridiche si masline. Pofta buna!
P.S: Desi este o reteta mai veche a site-ului (15 aprilie 2012), m-am gandit sa o reactualizez pentru cei care vor sa prepare aceasta reteta delicioasa de Paste. Sau puteti alege o alta reteta la fel de savuroasa: placinta cu iepure si legume, placinta de ciuperci cu crema de branza si seminte de pin, placinta cu spanac, sardine si cas de vaca cu sos de mustar.
P.S: Desi este o reteta mai veche a site-ului (15 aprilie 2012), m-am gandit sa o reactualizez pentru cei care vor sa prepare aceasta reteta delicioasa de Paste. Sau puteti alege o alta reteta la fel de savuroasa: placinta cu iepure si legume, placinta de ciuperci cu crema de branza si seminte de pin, placinta cu spanac, sardine si cas de vaca cu sos de mustar.
Comentarii
Trimiteți un comentariu