Tagliatelle cu ardei iute, creveti si salata de leurda cu valeriana

Retete Tagliatelle cu ardei iute, creveti si salata de leurda cu valeriana
Acest fel de mancare se face extrem de rapid la fel de repede se si termina de mancat;)). Este o mancare usoara si delicioasa numai buna acum dupa sarbatorile ce abia au trecut...

Ingrediente:
- 200 g tagliatelle cu ardei iute
- 200 g de creveti proaspeti
- 125 g branza camembert
- 100 ml de vin alb sec sau demisec
- 2 cepe mari
- 2 linguri de bulion
- 2 foi de dafin
- 1 lingura de unt
- condimente uscate: busuioc, oregano, piper, ienibahar, patrunjel, cimbru.
Pentru salata:
- 2 maini de valeriana
- 1 mana de leurda
- 1 lingura de ulei de arahide
- 1 lingura de ulei de susan
- 1 lingura de otet balsamic
- sare de mare dupa gust, optional atat pentru salata cat si pentu sosul cu tagliatelle, eu nu am folosit absolut deloc sare.

Mod de preparare:
Se pun crevetii la fiert timp de 10 minute. Intre timp in alt vas se fierb tagliatellele cu ardei iute dupa instructiuni apoi se dau prin apa rece. Intr-un tuci se pune untul la topit, se adauga si  ceapa taiata cubulete si se lasa timp de 2 minute cu capac dupa care se adauga 100 ml de apa calda si vinul alb. Cand incepe sa fiarba se pun condimentele uscate, dafinul, bulionul si se mai lasa 2 minute dupa care se pune branza camembert taiata cubulete si se amesteca pana se topeste. Se da de pe foc si se amesteca impreuna cu tagliatellele. Salata: se rupe in bucatele leurda, valeriana se pune ca atare adaugand apoi uleiul de susan, uleiul de arahide si otetul balsamic. Se amesteca bine salata apoi se poate servi imediat cu tagliatellele cu sos si cu crevetii. Pofta buna!

Comentarii