Daca nu vreti sa investiti intr-o masina de facut iaurt si daca nu mai aveti incredere in iaurturile din comert care pretind a fi sanatoase dar nu stim cu adevarat ce contin, iata o reteta la indemana oricui, simpla, cu putine ingrediente, delicioasa si sanatosa fara alte ingrediente pe care nu le stiti:
Ingrediente:
- 1 litru de lapte gras sau cu 2% grasime
- 2 linguri de iaurt simplu sau iaurt probiotic (iaurt de cultura) din comert (se gaseste si in unele plafare).
Mod de preparare:
Se incalzeste laptele intr-o cratita la foc mediu pana apar bule pe margine si incepe sa se ridice aburii. Se toarna laptele intr-un vas mare la racit pana ajunge la o temperatura in care puteti tine degetul in laptele cald timp de 20 de secunde. Se amesteca iaurtul de cultura cu putin lapte, apoi putin cate putin se incorporeaza tot iaurtul amestecand pana la omogenizare. Se acopera vasul cu un prosop gros si se lasa peste noapte intr-un loc cald. Cand s-a prins, se acopera vasul cu o folie de plastic si se pune la frigider timp de 8 ore inainte de a-l manca. Daca vreti ca iaurtul sa fie mai gros, puneti iaurtul intr-o panza de bumbac mai groasa si se atarna deasupra unui vas ca sa se scurga.
Comentarii
Trimiteți un comentariu