Reteta Tiramisu cu mascarpone, capsuni si migdale
Aceste este mai exact un desert cremos cu mascarpone, capsuni si alte bunatati aromate. Un desert racoros si foarte delicios...Il puteti reinventa cum doriti, in timp ce il faceam imi veneau mai multe idei, imi venea sa las crema de mascarpone cu celelalte arome fara sa mixez capsunile, smantana, sa renunt la piscoturile inmuiate si sa mananc crema de baza impreuna cu celelalte ingrediente separat cu cateva capsuni sau puteti pune in crema de mascarpone un mix de fructe fara sa le pasati impreuna cu crema. Din aceasta crema mixata cu capsuni puteti face si o inghetata excelenta (o puneti la congelator si amestecati crema din cand in cand).
Aceste este mai exact un desert cremos cu mascarpone, capsuni si alte bunatati aromate. Un desert racoros si foarte delicios...Il puteti reinventa cum doriti, in timp ce il faceam imi veneau mai multe idei, imi venea sa las crema de mascarpone cu celelalte arome fara sa mixez capsunile, smantana, sa renunt la piscoturile inmuiate si sa mananc crema de baza impreuna cu celelalte ingrediente separat cu cateva capsuni sau puteti pune in crema de mascarpone un mix de fructe fara sa le pasati impreuna cu crema. Din aceasta crema mixata cu capsuni puteti face si o inghetata excelenta (o puneti la congelator si amestecati crema din cand in cand).
Ingrediente:
- 300 g capsuni
- 250 g mascarpone
- 7 linguri de migdale macinate
- 4 linguri de miere
- 2 linguri de zahar pudra vanilat
- 2 oua
- 2 linguri de smantana cu 12% grasime
- 2 linguri esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de portocale
- 1 lingurita esenta de lamaie
- mini piscoturi (eu mi-am cumparat 2 pungi a cate 250 g fiecare, i-am gasit la lild, sunt un fel de biscuiti rotunzi, simpatici si contin doar faina, oua si zahar; am si o poza cum arata mai jos)
- pentru insiroparea piscoturilor: 2 plicuri de ness
- pentru decor: ciocolata neagra cu 70 % cacao.
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri, se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra vanilat, 3 linguri de miere si mascarpone. Apoi se adauga esentele de vanilie, portocale, lamaie, capsunile, smantana si migdalele macinate. Se paseaza totul cu un mixer vertical sau se pune totul in blender. Albusurile se bat spuma cu o lingura de miere si se incorporeaza in compozitia cu mascarpone putin cate putin. Se pun in cupe un strat de piscoturi inmuiate (trebuie inmuiate foarte rapid, fiind mai mici absorb mai repede lichidul), un strat de crema si tot asa pana obtineti cantitatea dorita pe care vreti sa o consumati. Dar mai puteti face aceasta crema si altfel, respectand tot ce v-am zis mai sus doar ca nu mai pasati si capsunile ci le adaugati la final taiate cubulete (veti simti mai intens crema de mascarpone cu arome iar impreuna cu capsunile taiate cubulete formeaza "un cuplu perfect";))).
Comentarii
Trimiteți un comentariu