Budinca de dovlecei cu ricotta

Reteta Budinca de dovlecei cu ricotta
Desi e foarte cald afara asta nu inseamna ca uitam de cuptor si de mancarea gatita. De curand mi-am achizitionat un set de forme pentru sufleu si m-am gandit ca prima reteta sa fie un sufleu de dovlecei, avandu-i la indemana peste tot in aprozare...Este o reteta care nu iti ia mult timp, este simpla, usoara, pufoasa si delicioasa. Am preparat aceasta reteta  cu ingredientele pe care le aveam in frigider, nu a fost o reteta premeditata;))...Urmatoarea reteta va fi cu siguranta sticksuri de dovlecei cu sos tzatziki.
Ingrediente:
- 125 g ricotta sau puteti folosi si telemea de vaca cu 1% sare (de exemplu mie imi place cea de la Unilact sau Promilch)
- 50 g cascaval ras Gouda
- 3 oua
- 3 catei de usturoi
- 1 dovlecel de marime medie ( daca aveti o forma mai mare puteti dubla cantitatile la toate ingredientele, eu am avut 4 forme cu diametrul de 9,5 cm si o inaltime de 5,5 cm)
- condimente uscate: piper, boia, sare (eu nu am folosit deloc)
- pentru servire: presarati putin parmezan sau cascaval ras Gouda.

Mod de preparare:
Se bat ouale bine, se adauga branza ricotta, cateii de usturoi pisat, condimentele uscate si cascavalul. Se ung formele cu putin ulei de masline sau ulei de samburi de struguri cu rozmarin pentru o aroma mai deosebita ( salatelor da un gust special, pur si simplu papilele gustative tresalta), se aseaza dovleceii in forme, cat sa fie la jumatate apoi se toarna amestecul de oua si branza deasupra, cate putin in fiecare forma, dar nu umpleti forma pentru ca atunci cand e in cuptor se umfla. Se dau formele in cuptorul preincalzit pana capata o culoare frumoasa si putin aramie. Pofta buna!




Comentarii