Musaca de cartofi cu carne de vita si legume

Reteta Musaca de cartofi cu carne de vita si legume
Ingrediente:
- 1,600 kg cartofi
- 1 kg carne tocata de vita
- 300 g bulion de casa
- 100 g unt 60-65% grasime
- 5 linguri de ulei
- 4 catei de usturoi
- 4 cepe
- 4 ardei 
- 4 rosii bine coapte sau o cutie de rosii taiate
- 2 oua
- condimente uscate: sare de mare, piper, cimbru, busuioc
- pentru servire: branza pentru paste de la Hochland.

Mod de preparare: 
Se fierb cartofii in apa cu sare. Intre timp se taie cubulete, ceapa, cateii de usturoi, rosiile si ardeii. Intr-o tigaie se pun 4 linguri de ulei la incins apoi se pune carnea, se condimenteaza cu sare, piper si se lasa timp de 10 minute cu capac apoi se pune ceapa, ardeiul, cateii de usturoi, o lingura de bulion si se mai lasa 5 minute pana se inmoaie putin. La final se adauga rosiile taiate, cimbru, busuioc, se mai lasa 2 minute pe foc dupa care se da deoparte. Cartofii se curata, se dau apoi prin razatoarea mare si se imparte in jumatate. Se unge cu o lingura de ulei o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi, se uniformizeaza bine apoi se pune umplutura de carne si se acopera cu al doilea strat de cartofi. Se bat bine ouale, se amesteca bulionul cu 200 ml de apa, se amesteca sosul de bulion cu ouale batute si apoi se pune deasupra cartofilor, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc, cimbru si se imprastie cubulete de unt. Se da tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute. Se serveste calda cu branza rasa deasupra, sau cu altceva in functie de preferinte. Dupa o zi plina de munca, merge o portie de musaca pentru a va alina stomacul flamangios. Pofta buna!

Comentarii