Hrana pe care o consumam este ca un combustibil, ea da trupului nostru energia de care are nevoie pentru a functiona bine si pentru a face fata provocarilor din viata noastra. Ea influenteaza fiecare aspect al fiintei noastre: starea emotionala, nivelurile de energie, anumite pofte alimentare, capacitatea de gandire, somnul si sanatatea generala. Deci chiar suntem ceea ce mancam. Pentru a trai bine trebuie sa mancam bine si sa ne simtim bine alaturi de toti cei dragi. Intodeauna micul dejun, pranzul si cina sunt un prilej de bucurie pentru a fi alaturi de cei dragi, daca nu este posibil in toate aceste momente cu siguranta intr-unul din momente se nimereste sa fim toti impreuna la masa. Cu totii asteptam sarbatorile pentru a fi impreuna fara scuze, la masa plina de bunatati si voie buna. Dar in restul timpului se intampla ca din cauza stilului de viata stresat sa fiti prea ocupat, ori partenerul are obisnuinte alimentare nesanatoase, ori alimentele prea scumpe, ori sa nu stiti de unde sa incepeti sa va faca sa va piara pofta de a mai gati ceva. Dar tot ce e gatit de mana voastra este sigur si mai sanatos decat ce veti gasi gata facut la fast-food si la alte restaurante de care nu prea stiti ce se intampla in spatele usilor. Cu cat va mentineti trupul si mintea mai sanatoasa cu atat va va veni mai usor sa va descurcati intr-un stil de viata solicitant. O modificare pozitiva isi poate gasi locul in orice stil de viata oricat de ocupat. Asadar lasati scuzele si oricat de grabiti ati fi gatiti ceva rapid, sanatos si plin de savoare.
Daca stiti ca dimineata nu aveti prea mult timp la dispozitie pentru a face un pachetel de mancare atat pentru cei mari cat si pentru cei mici cel mai simplu este ca de seara sa se pregateasca ingredientele, sa le taiati si dimineata doar sa le asamblati rapid.
De exemplu atunci cand ma grabesc desi se intampla foarte rar sa gatesc si apoi sa plec rapid in alta parte. De ce? Pentru ca mie imi place ca dupa ce am facut ceva mancare sa o si savurez in liniste, nu doar sa o fac si apoi sa plec. De obicei ma grabesc sa gatesc ceva atunci cand mi-e foarte foame cand ajuns acasa;)). De curand Pambac a lansat o campanie nationala "Ce gatesti cand te
grabesti?". Iar solutia oferita de Pambac in situatiile cand te grabesti
si nu stii ce sa gatesti, ar fi retetele cu pastele Pambac.
Ce imi pregatesc eu atunci cand mi-e prea foame si nu mai am rabdare sa gatesc ceva mai complicat?
- ou benedict cu mozzarella si rosii cu busuioc sau ou benedict amestecat cu perle de branza cu smantana
- un sandwich maker (2 felii de paine de secara+mozzarella+muschi de porc+1 frunza de salata verde alaturi de castraveti si rosii presarate cu piper si stropite cu putin ulei de masline).
- branza de vaci slaba amestecata cu marar, oregano, busuioc+150 g somon afumat alaturi de multe rosii cherry+1 felie de paine prajita cu seminte+cateva fire de rucola.
- omleta rapida si fara ulei, folosind o tigaie antiaderenta (2 oua+jumatate de rosie taiata felii subtiri+1 felie telemea de vaca faramitata+cateva fasii de ceapa+marar verde proaspat sau congelat) sau puteti face o omleta fiarta (punand toate aceste ingrediente intr-o punga speciala, adaugand si cateva masline dupa care se pune la fiert intr-o oala cu apa clocotita).
- piept de pui la gratar cu cartofi aurii si sos gorgonzola (o nebunie ce-ti incanta la maxim papilele gustative :x).
- cartofi intregi cu mujdei de usturoi cu smantana, marar, piper si busuioc (aleg doar cartofii mici pentru aceasta gustarica. De obicei ii fierbeam in coaja seara, ii curatam, presaram putina sare de mare si a2a zi ii prajeam in ulei de arahide) -> este una din preparatele mele preferate, mereu mancam asa ceva cand mergeam la bunica in vacanta.
- jumatate de ardel rosu sau verde umplut cu o pasta de branza telemea de vaca putin sarata amestecata cu putin unt pentru a se lega mai bine, ceapa rosie tocata marunt si patrunjel verde tocat marunt.
- sau pur si simplu imi fac un platou din: cascaval cu usturoi si busuioc+cascaval cu negrilica+piept de pui afumat sau piept de curcan afumat+toba de pui de la Bucovina cu mustar crenvurstila+rosii+castraveti (aceste doua tipuri de cascaval sunt de la TOCAR si le-am descoperit recent la Targul de Agricultura si Produse Agro-alimentare AGRALIM iar produsele le puteti cumpara si de pe www.bioportal.ro. In locul acestor tipuri de cascaval, de obicei mai foloseam telemea de vaca putin sarata si mozzarella).
In mare cam atat din felurile rapide pe care mi le pregatesc atunci cand ma grabesc de foame;))...mai sunt si altele dar astea sunt printre preferate.
Voi ce gatiti atunci cand va grabiti?
Comentarii
Trimiteți un comentariu