Piept de pui la gratar cu legume si sos gorgonzola

Reteta Piept de pui la gratar cu legume si sos gorgonzola
Usor de facut, nu dureaza mai mult de 20 de minute prepararea acestui fel de mancare, se mananca cat e cald, e super delicios si o combinatie perfecta pentru papilele gustative mofturoase.
Ca de obicei nu m-am luat dupa o reteta anume ci mi-am urmat poftele mele de nestapanit;)). In locul legumelor se asorteaza perfect si o garnitura de cartofi aurii sau pur si simplu puteti renunta la carne si sa mancati doar legume cu acest sos ori cartofi cu sos pentru a nu cadea greu la stomac.
Ingrediente:
- 900 g piept de pui
- 500 g mix de legume congelate de la Hortex (ce contine in interior si un pliculet cu condimente, perfect pentru asezonarea legumelor)
- 400 g iaurt grecesc cu 2% grasime (desi de obicei se pune smantana, nu am avut, asa ca am facut cu ce am avut)
- 200 g gorgonzola
- 200 ml de vin alb sec
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de ulei de arahide pentru a unge gratarul
- 1 lingura rasa de unt nesarat
- condimente uscate pentru asezonarea puiului: sare de mare, piper.
Mod de preparare:
Se spala bine pieptul de pui, se taie fasii, se bate putin, se amesteca vinul cu sarea si piperul apoi se lasa bucatile de pui in acest amestec si se lasa 10 minute. Separat se pun legumele congelate direct intr-o tigaie antiaderenta, se toarna 150 ml de apa, se adauga uleiul de masline, pliculetul cu condimente si se lasa la inabusit cu capac timp de 6-8 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute se incinge gratarul, se unge cu putin ulei de arahide, se pun bucatile de piept de pui si se lasa cat e nevoie pe ambele parti (mie imi place sa las pieptul de pui doar cat sa patrunda si se albeste carnea, nu imi place gratarul bine facut...dar azi pentru ca am avut si pe cineva invitat la masa, o parte din pieptul de pui l-am facut mai bine si pentru mine cateva bucati mai putin facute;))). Intr-o alta tigaie antiaderenta se pune untul, gorgonzola rupta bucatele, se lasa sa se topeasca apoi se pune iaurtul grecesc si se lasa cat sa se omogenizeze apoi se da rapid deoparte. Pieptul de pui se serveste impreuna cu legumele inabusite si cu sosul gorgonzola cat este cald. Pofta buna!

Comentarii